Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor har Fredrikstad kommune dårlig råd?

Artikkelen er over 2 år gammel

Tormod Eriksen stiller spørsmål ved en rekke utgiftsposter Fredrikstad kommune har pådratt seg: Gratis ferge, stupetårn, leskur, sluttpakke for rådmannen og privat barnevernstjeneste.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det er igjen varslet innsparinger i Fredrikstad kommune. Og igjen går det utover de svakeste. Det er grunn til å stille spørsmål om prioriteringen av pengebruken.

De folkevalgte ser ikke ut til å vurdere om vi har råd til fortsatt å ha gratis ferge. De vil også bruke ti millioner til lettelse når bomringen kommer. Og kan det være nødvendig å bruke over fem millioner på stupetårn i Foten? Det må da være mulig å få et fullt brukbart tårn til en vesentlig lavere pris?

Hvordan kan det være mulig at et leskur til fergene kan koste 2,5 millioner? Fem prosent burde vel være nok?

Hva skal man si til at tidligere toppledere som ble avsatt/valgte å gå av får beholde sin skyhøye lønn? Man er villig til å betale over tre millioner for å bli kvitt rådmannen, som jeg mener har en stor andel av skylden i den såkalte varslingsaken, som har kostet kommunen nær 40 millioner.

For å bistå barneværnet er det brukt 8,5 millioner over to år til private «Heimta Fokus AS». Hva er ekstrakostnaden ved å grave opp for å lage bredere fortau i Traraveien, rett etter en stor jobb med blant annet asfaltering? Blir slike feil påtalt? Får det noen konsekvenser?

Er det rart det blir frustrasjon og politikerforakt?

 

Les også

Les rapporten som viser at Fredrikstad drives dyrere enn andre kommuner

 

Kommentarer til denne saken