Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstad Høyre – eksperter på dårlig økonomistyring

Artikkelen er over 3 år gammel

Atle Ottesen, Fredrikstad Ap: – Når Fredrikstad Høyre snakker om dårlig økonomistyring skal man lytte, for da er det ekspertene som taler.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nok en gang angriper Fredrikstad Høyres gruppeleder Truls Velgaard Arbeiderpartiet og vår politikk. Vi har sluttet å la oss overraske over kritikken fra Velgaard. Høyre i Fredrikstad er mer opptatt av å snakke om Arbeiderpartiet sin politikk enn sin egen, forståelig nok. De bommer fullstendig på målskiva denne gangen også.

Forsvarsbygg ønsker å vurdere muligheten for å gjøre om Kasernebygningen i Gamlebyen til studenthybler og luftet i formannskapet ideen om kommunen kunne tenke seg å vurdere dette. Vi er positivt innstilt til tiltak som bidrar til å skape mer liv i Gamlebyen. Dette er en spennende tanke og det er helt utrolig at Høyre ikke engang ønsker å vurdere dette. Det er det vi vil. Vi har ikke sagt noe mer, Velgaard.

Fredrikstad Høyre foreslår at kommunale arbeidsplasser flyttes til samme sted. Greit da å minne om at det selvsagt ikke er gratis og uten risiko å investere titalls millioner kroner fra kommunekassen i statens bygg hvis det skal utnyttes til kontorer for våre ansatte

Høyres gruppeleder angriper vårt vedtak om kommunalt vaskeri. Det stemte vi for fordi det er lønnsomt for kommunen å bygge og drifte dette selv med egne ansatte.

Høyres gruppeleder angriper også nok en gang Arbeiderpartiet for dårlig økonomistyring. Historien viser at han bommer også her. Vi leverer gode resultater. Det må virkelig smerte hos Velgaard at Fredrikstad ble kåret til Norges mest attraktive by og årets sentrum i fjor. Høyre har vært og er fortsatt en bremsekloss når det gjelder byutvikling. Det er bare å gå tilbake å se hvordan Høyre har stemt tidligere:

  • Høyre har stemt for og imot fylkesscene.
  • De har uttalt seg positivt til ridesenter, for så å stemme i mot.
  • De har vært mot gratis ferge, men har nå blitt for.
  • De har stemt for og mot skatearena. Nå tror vi de er i mot.
  • De har stemt for og mot og endte med å stemme for sentrumsleder.
  • De har stemt for og mot og endte med å stemme for omdømmeprosjekt.
  • De har stemt for og mot eiendomsskattenivået vi hadde i 2017.
  • De har stemt for og mot å redusere eiendomsskatten på næring.

Sånn kan man ikke drive en kommune. Det er med god grunn at Fredrikstad Høyre blir kalt for et vingleparti.

Det er med god grunn at Fredrikstad Høyre blir kalt for et vingleparti.

 

Det snakkes med store ord om at vi ikke driver med omstilling og effektivisering i kommunen. Vi sammenligner oss med andre for å lære om det er ting vi kan gjøre bedre. Hele tiden. Senest nå i samarbeid med konsulentselskapet Agenda Kaupang der alle kommunens seksjoner blir gjennomgått for å finne forbedringspunkter.

Høyre er i sin fulle rett til å kritisere, det er mindretallets rolle. Men kritikken må være reell. Når Fredrikstad Høyre snakker om dårlig økonomistyring skal man lytte, for da er det ekspertene som taler.

Kommentarer til denne saken