Det skal spares på de viktige tingene og så kan pengene sløses bort på tøys og moro

Tre kommunale utgiftsposter som Erik Andreassen er kritisk til: Fredrikstad stadion, Arena Fredrikstad og Tall Ships Races.

Tre kommunale utgiftsposter som Erik Andreassen er kritisk til: Fredrikstad stadion, Arena Fredrikstad og Tall Ships Races.

Av

– Jeg prøver å være positiv, men mener ærlig talt at mye går over stokk og sten i denne kommunen, skriver pensjonist Erik Andreassen.

DEL

Leserbrev

Svein Femtehjell er en klok mann. I sin glimrende kronikk om økonomien i Fredrikstad kommune bruker han bygging av Arena Fredrikstad som eksempel på uvettig bruk av penger. Det gjør han på en utmerket måte.

Jeg prøver å være positiv, men mener ærlig talt at mye går over stokk og sten i denne kommunen. Gjelden øker dramatisk for hvert år, det skal spares på de viktige tingene og så kan pengene sløses bort på tøys og moro. Og her er det nok av eksempler: Hvorfor skulle kommunen kjøpe Fredrikstad stadion? Hvordan kan man forsvare å bruke bortimot en milliard på en ishockeyhall? Og sannelig min hatt, man er klar for å søke om et nytt Tall Ships Races før man har sett regnskapet for sommerens moro. Det er nesten utrolig.

Og dette skjer altså samtidig som man ikke finner midler til å hjelpe syke, pleietrengende mennesker, og samtidig som man planlegger å fjerne mange årsverk i skolen. Og samtidig som kommunale bygg forfaller. Det er tydeligvis smartere å bygge nytt enn å holde bygningsmassen i orden. I oldtiden, da jeg var ung, var det vaktmestere ved hver skole og andre bygg. Dette var folk som så hva som trengtes, og de utbedret ved behov. Det må da være billigere å holde en bygning i orden enn å la den forfalle, og så måtte bygge nytt om noen år?

Femtehjell har antagelig et godt poeng på slutten av sin kronikk, hvor han spør om iveren etter å bygge denne Arena Fredrikstad har sammenheng med at den skal bygges på Værste. Politikerne kommer jo løpende så fort Værste-eierne rører på lillefingeren. Det er ikke akkurat revolusjonerende å påpeke at penger er makt.....

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags