Ap skal fortsette å satse på barn, unge og eldre

Ordfører Jon-Ivar Nygård tar første spadestikk på byggetrinn to ved Østsiden sykehjem. Deretter skal nye Onsøyheimen realiseres, lover Ottesen. Arkivfoto: Bjørn Vilberg

Ordfører Jon-Ivar Nygård tar første spadestikk på byggetrinn to ved Østsiden sykehjem. Deretter skal nye Onsøyheimen realiseres, lover Ottesen. Arkivfoto: Bjørn Vilberg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gruppeleder Atle Ottesen: – Vi skal bygge nytt sykehjem i Onsøy etter byggetrinn 2 på Østsiden. Omsorgsboliger med heldøgns pleie og omsorg til å stå høyt på prioriteringslista. Vi skal bygge skoler, idrettshaller, ridesenter, Arena Fredrikstad og mye annet.

DEL

Leserbrev

Økonomiplanen for Fredrikstad kommune ble vedtatt i Bystyret 22. juni i år. I økonomiplanen bestemmer vi hva vi skal bruke penger på de neste årene. Kommunen har i overkant av seks milliarder kroner til å drive tjenester til innbyggerne for. Nesten alle pengene er årsverk.

Ansatte i pleie- og omsorgssektoren utgjør den største andelen, etterfulgt av alle dem som jobber innenfor oppvekstområdet. Ellers fordeler det seg jevnt utover. Kommunen består av kompetente og dyktige ansatte som hver dag gjør sitt beste for å gi innbyggerne i kommunen gode tjenester. De fortjener en stor takk!

Altså; i økonomiplanen bestemmer vi hvor de store pengene skal brukes. Bystyret fordeler pengene på de ulike seksjonene, og det vil være opp til de ulike utvalgene hvordan de velger å bruke de pengene de får fra Bystyret. En ting er uansett sikkert, og det er at ingen utvalg kan bruke mer penger enn de har fått. Derfor må vi hele tiden vurdere pengebruken og gjøre prioriteringer. Sånn er det å være politiker. Innimellom må vi ta upopulære valg.

Sånn er det å være politiker. Innimellom må vi ta upopulære valg.

Vi sier tydelig i økonomiplanen at vi ikke vil kutte i antallet lærerstillinger i kommunen. For oss er det et viktig valgløfte. Det skal vi holde. En god skole forutsetter at det er voksne med tid til den enkelte elev. Derfor trenger vi flere voksne, ikke færre. Det samme gjelder i barnehagene. Regjeringen har innført bemanningsnorm, det er bra.

Det som ikke er bra, er at det ikke følger med nok penger til å finansiere normen. Det betyr at vi må kutte et annet sted for å få det til å gå opp. Regjeringen skyver dette over på kommunene – det gjelder også flere andre oppgaver som kommunene blir pålagt uten at staten følger opp med penger. Det er ikke bra.

Vi fører en politikk der fellesskapet er viktigere enn skattekutt.Vi skal satse på barn, unge og eldre også i årene som kommer. Vi skal bygge nytt sykehjem i Onsøy etter at byggetrinn 2 på Østsiden står klart. I årene framover kommer også omsorgsboliger med heldøgns pleie og omsorg til å stå høyt på prioriteringslista. Vi skal bygge skoler, idrettshaller, ridesenter, Arena Fredrikstad og mye annet.

Det forutsetter at vi har orden i økonomien. Det har vi siden 2011 vist at vi har. Vi skal fortsette denne jobben til det beste for innbyggerne i Fredrikstad.I fjor ble Fredrikstad kåret til Norges mest attraktive by og sentrum. Slike utmerkelser kommer ikke av seg selv. Det er mange som skal ha æren for de prisene. En stor takk til alle som bidro til det. Vi vil at Fredrikstad skal være en åpen og inkluderende by med plass til alle.

Nå er det sommer, og vi skal nyte den så godt det lar seg gjøre. På svaberget eller i byen, på øst- eller vestsiden. Det velger vi selv. Men en ting tror jeg vi kan være helt enige om, og det er at sommer´n er herlig i Fredrikstad!

God sommer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags