Dessverre er Høyre en brems på god økonomistyring

Mathias Lind Høyning

Mathias Lind Høyning Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mathias Lind Høyning, AUF, i svar til Truls Velgaard, Høyre: – Det er enkel matte at x antall mindre i skatt er x antall mindre i inntekter til kommunen og da hjelper ord som effektivisering lite.

DEL

Leserbrev

Truls Velgaard skriver om effektivisering og eiendomsskatt i sitt innlegg den 23. april. Her rakker Velgaard ned på mye av styringen i Fredrikstad, men Høyres alternative løsninger er mer av det samme vi så i 2007–2011.

Velgaard bruker ordet effektivisering bredt og skriver mye om at kostnader skal kuttes for å veie opp for kuttet i eiendomsskatten. I sitt innlegg forsøker han å skille ordene kostnad fra kommunale tjenester fra hverandre. Slik fungerer det ikke. Alt av kommunale tjenester og de kostnadene som følger med, er utgifter i et budsjett og ved å kutte i inntekt må en kutte i utgifter også. Her har Høyre gjentatte ganger unnlatt å svare på nøyaktig hva de ønsker å kutte i og svarer med brede områder som forteller velgeren lite om politikken.

Det er enkel matte at x antall mindre i skatt er x antall mindre i inntekter til kommunen og da hjelper ord som effektivisering lite. Det eneste som skjer når man kutter skatten, er at skatten kuttes. Når Fredrikstad Høyre ønsker å gi mindre til skolene og omsorgshjemmene med en lapp med ordene «fokuser på bedre drift» så vil det gå utover tilbudene til de kommunale tjenester. Det er slik at lærerlønn, undervisning og omsorg krever kostnader.

Min oppfordring til Fredrikstad Høyre er følgende: Bruk valget til å fokusere på politikk i stedet for leserbrev der det eneste som kommer frem av budskap er at Høyre ikke liker samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet, at kommunen har gjeld og at «Høyre skal bygge innbyggernes kommune» uten å si hva det betyr.

Med det ønsker jeg å si at Arbeiderpartiet er stolt av å gå til valg på å styrke skolen med mer midler slik at unge for en bedre mulighet til et godt liv. Vi skal prioritere eldreomsorg der alle som har behov for sykehjemsplass får det, samtidig som det blir tilrettelagt for at folk skal kunne bo hjemme så lenge de ønsker det. Vi skal og øke verdiskapningen gjennom et tett samarbeid med næringslivet og vi skal trykke på statlige myndigheter for å få flere offentlige virksomheter til å etablere seg her hos oss.

Valget i år handler om hvilken retning vi ønsker for vår by. Vi i Arbeiderpartiet ønsker en by der innbyggerne, uansett hvem de er, skal ha like muligheter. Like muligheter og små forskjeller er kjernen i et varmt samfunn og de verdiene vi i Arbeiderpartiet står for.

Mathias Lind Høyning

Leder i Fredrikstad AUF

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags