Gå til sidens hovedinnhold

Greit at Høyre er imot å leie Østfoldhallen. Det er ikke første gang de er imot noe som blir svært godt mottatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Atle Ottesen, Ap, avviser kritikken fra Truls Velgaard (H) mot at kommunen leier fotballdelen av Østfoldhallen: – Vi velger å prioritere tjenester til innbyggerne fremfor kutt i eiendomsskatten.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Truls Velgaard går nok en gang i strupen på Arbeiderpartiet. Han sprer om seg med kritikk – det er vi vant til.

Politisk styring handler om å ta ansvar. Det handler om å ikke bruke mer penger enn man har, og det handler om å forvalte pengene på en best mulig måte. Derfor burde det interessere leserne, tror jeg, å lese gjennom det budsjett- og handlingsplanforslaget Velgaard selv fremmet og stemte for sist. Et forslag som la opp til massive kutt på tjenestene til innbyggerne.

Store deler av merforbruket i kommunen nå kommer fordi vi stadig får mer oppgaver uten at det følger med penger, eller nok penger. Det er tydeligvis ikke Velgaard så opptatt av.

Dessuten var det ikke inndekning på deres budsjett – og det ville ført til stort underskudd, akkurat som vi opplevde i perioden 2007–2011 da Høyres budsjettforslag faktisk fikk flertall. Velgaard klarer heller ikke selv fra talerstolen i Bystyret å forklare hvordan deres budsjett henger sammen – selv etter gjentatte konkrete spørsmål, eller han kanskje ikke ville svare – det ville ikke jeg gjort heller dersom jeg hadde fremmet samme forslag som ham.

Velgaard har rett i én ting, og det er at politikk handler om å prioritere. Vi velger å prioritere tjenester til innbyggerne fremfor kutt i eiendomsskatten. Jeg skulle ønske at Velgaard kunne bidra litt gjennom å ta kontakt med sine venner i regjeringen, og be dem om å finansiere alle de påleggene som kommer fra sentralt. Det hadde vært å ta politisk ansvar, Velgaard.

Det er nemlig slik at store deler av merforbruket i kommunen nå kommer fordi vi stadig får mer oppgaver uten at det følger med penger, eller nok penger. Det er tydeligvis ikke Velgaard så opptatt av, men det får stå for hans regning. Det er tydeligvis viktigere å prioritere skattekutt til de rikeste fremfor å gi kommunene kompensasjon for statlige pålegg.

Kommunen er inne i en vanskelig økonomisk situasjon innenfor helse og oppvekstsektoren. Ingen kan bruke mer penger enn de har, og vi må holde budsjettene i orden. Det er å ta politisk ansvar. Vi kunne alternativt gjort som Høyre – å bruke penger vi ikke har, men det ville vært komplett uansvarlig.

Det har vært et ønske fra idretten om at vi skal se på mulighetene for å inngå en leieavtale med Østfoldhallen for å sikre de behovene som dekkes der. Det er helt greit at Høyre er imot. Det er ikke første gangen at de er imot forslag som senere har blitt svært så godt mottatt.

Jeg vi oppfordre Velgaard til å ta kontakt med sine foresatte sentralt for å sørge for at kommunene får dekket statlige pålegg, men jeg antar at det er viktigere å kritisere alt vi gjør.

Vi har levert fra oss positive regnskapsresultater sju år på rad. Det kan vel neppe kalles havari, Velgaard?

Les også

Kommentar: Se opp, folkens – nå kommer demografibeistet!

Kommentarer til denne saken