Ap kan ikke prioritere, derfor havarerer kommuneøkonomien

– Høyre vil gjerne at kommunen engasjerer seg for å bidra til fortsatt drift av idrettsdelen i Østfoldhallen. Men ikke ved å overta både styring, ansvar og risiko, skriver partiets ordførerkandidat i Fredrikstad.

– Høyre vil gjerne at kommunen engasjerer seg for å bidra til fortsatt drift av idrettsdelen i Østfoldhallen. Men ikke ved å overta både styring, ansvar og risiko, skriver partiets ordførerkandidat i Fredrikstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– En innendørs fotballarena er viktig. Men den er ikke like viktig som skole og eldreomsorg, skriver Truls Velgaard, og mener Fredrikstad kommunes økonomi havarerer fordi Arbeiderpartiet ikke klarer å prioritere.

DEL

Leserbrev

Med forbløffende samtidighet har Fredrikstad kommune denne uken presentert oss for to oppsiktsvekkende meldinger: dramatiske budsjettkutt den ene dagen, og en offensiv plan om å påta seg nye, store oppgaver med drift av Østfoldhallen den neste dagen. Et tilfeldig sammentreff? Nei, tvert imot: dette er en del av oppskriften på kommunens vedvarende økonomiske trøbbel.

Et grunnleggende problem ved Arbeiderpartiets styring av Fredrikstad kommune er en kronisk vegring mot enhver prioritering eller fokusering av kommunens virksomhet. Med største selvfølge insisterer Arbeiderpartiet på at kommunen ikke skal ha noe mindre fokus på å vaske klær og drive WIFI-nettverk, enn å drive eldreomsorg og skole.

Dette er ett av mange områder hvor kommunen må forstå betydningen av å begrense sin rolle.

I Arbeiderpartiets verden blir det åpenbart logisk at kommunen overtar driften av idrettsdelen i Østfoldhallen. Vi er alle enige om at det er ønskelig å opprettholde idrettsdelen der. Så hvorfor skal ikke kommunen da gjøre det?

Ja, hvorfor ikke: Jo, en innendørs fotballarena er viktig. Men den er ikke like viktig som skole og eldreomsorg. Vi vet at kommunen har større utgifter enn inntekter. I årene fremover vil dette problemet øke. Da er det en dårlig start å ta på seg nye, store oppgaver.

Norsk idrett er først og fremst en frivillig bevegelse. Denne frivilligheten utløser enorm kreativitet, innsats og finansieringsevne. I det øyeblikket kommunalt byråkrati overtar, så vet vi at veldig mye av denne frivillige energien forvitrer og blir borte.

Høyre vil gjerne at kommunen engasjerer seg for å bidra til fortsatt drift av idrettsdelen i Østfoldhallen. Men ikke ved å overta både styring, ansvar og risiko. Dette er ett av mange områder hvor kommunen må forstå betydningen av å begrense sin rolle.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags