Uansvarlig økonomisk politikk fra Fredrikstad Høyre

Atle Ottesen: – Det er mulig at Fredrikstad Høyre har latt seg blende av regjeringens iver etter å bruke av fond (les oljefondet), men det er slik at vårt disposisjonsfond kun inneholder 52 millioner.

Atle Ottesen: – Det er mulig at Fredrikstad Høyre har latt seg blende av regjeringens iver etter å bruke av fond (les oljefondet), men det er slik at vårt disposisjonsfond kun inneholder 52 millioner.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Atle Ottesen mener Fredrikstad Høyre ønsket uansvarlig store innhugg i disposisjonsfondet med sine forslag om jordkabel over hele Kråkerøy og ekstrabevilgning til oppvekstsektoren.

DEL

Leserbrev 

Fredrikstad Høyre prøver til stadighet å fremstille seg selv som et økonomisk ansvarlig parti. På partiets hjemmeside skriver de følgende under sine hovedsaker: «Gjenreise en sunn kommuneøkonomi ved å stramme inn kommunens investeringer, redusere gjeldsbyrden og dermed rentekostnadene, sørge for budsjettdisiplin i alle seksjonene, innføre langsiktige mål for produktivitetsvekst og styrke vedlikehold av kommunens eiendommer og infrastruktur.»

I torsdagens formannskapsmøte stemte Høyre for å bruke 7,7 millioner for å dekke inn merforbruket i oppvekstsektoren. Pengene skulle tas fra kommunens disposisjonsfond.

At Fredrikstad Høyre skriver «sørge for budsjettdisiplin i alle seksjoner» er da ikke mer enn tomme ord. De har hatt full anledning til å foreslå andre tiltak for at oppvekstseksjonen kan holde rammene sine. I Høyres egne budsjett og handlingsforslag legges det opp til effektiviseringer for flere hundre millioner, men de evner altså ikke selv å finne tiltak for å spare de 7,7 millionene som oppvekst må dekke innenfor sin ramme nå.

De stemte videre for å bruke penger på å forlenge jordkabelalternativet fra Femdal til Tangen. Det ble i møtet opplyst at de summene som sto i saken var usikre. Det koster minimum 14 millioner.

Det er mulig at Fredrikstad Høyre har latt seg blende av regjeringens iver etter å bruke av fond (les oljefondet), men det er slik at vårt disposisjonsfond kun inneholder 52 millioner. Dette er penger det er viktig å forvalte på en god måte – slik at kommunen har penger dersom økonomien skulle svinge, eller at det skulle dukke opp noe uforutsett. Når Høyre her legger opp til å bruke nesten halvparten av sparepengene i ett møte, så er ikke det ansvarlig økonomisk politikk.

Det minner sterkt om valgperioden 2007–2011 hvor Høyre styrte Fredrikstad kommune sammen med Frp. Den gang brukte de kommunens fondsmidler for å dekke inn det som manglet da eiendomsskatten ble kuttet. Det «fungerte» frem til fondene var tømt. De evnet ikke å tilpasse tjenestene da inntektene forsvant. Det er ikke ansvarlig økonomisk politikk.

Det er ingen som synes det er moro å måtte stramme inn pengebruken, men dersom seksjonene ikke forholder seg til de rammene de får, er det en oppskrift på dårligere tjenester til barn, unge og eldre. Det er derfor vi står benhardt på at dersom man bruker for mye penger ett sted – så må det dekkes inn et annet sted.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags