Best å si STOPP om husleieøkning

FB bragte først historien om den store husleieøkningen til Elsa Johansen (85). Hun var ikke alene, og reaksjonene har ikke manglet. Foto: Elisabeth Skovly

FB bragte først historien om den store husleieøkningen til Elsa Johansen (85). Hun var ikke alene, og reaksjonene har ikke manglet. Foto: Elisabeth Skovly

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Camilla Eidsvold: – Vi må se menneskene som bor i leilighetene og sørge for at de ikke kommer i umenneskelige situasjoner når det gjelder pris.

DEL

Leserbrev 

De siste dagene har det kommet frem opplysninger om en kraftig husleieøkning på enkelte kommunale utleieboliger. I 2014 fikk vi en Boligsosialplan for perioden 2014-2017. I denne planen blir det foreslått og vedtatt, at en skal sørge for «gjengs» leie av de kommunale boligene. Det betyr markedspris på leilighetene.

Under tiltak står det: «Det igangsettes arbeid med å se på konsekvensene og løsninger for den enkelte beboer, når husleien settes opp.» SV kan ikke se at dette er gjort parallelt med arbeidet med markedspris.

En kommune på utleiemarkedet er annerledes enn det private. Vi må se menneskene som bor i leilighetene og sørge for at de ikke kommer i umenneskelige situasjoner når det gjelder pris. Kvadratmetere er noe mer en pris, det er mennesker som bor og lever livene sine.

SV vil at den varslete prisøkningen stoppes, og at kommunen ser på det som det ble vedtatt: «Konsekvenser og løsninger for den enkelte.»

Da må en se på hvor mange det gjelder, hvilke konsekvenser dette får for den enkelte og hvilke tiltak som må gjøres. Kanskje er svaret kommunal bostøtte, kanskje er det noe annet. Denne jobben må gjøres nå, fordi den skulle vært gjort samtidig.

Vi kan ikke ha vedtak som fører til økt fattigdom, samtidig som det gjøres vedtak for å redusere det samme. Dette blir å gi med en hånd og ta det tilsvarende tilbake med den andre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags