Den tause valgkampvinneren

Taus og glad: Ole André Myhrvold bedyrer at han satser på den personlige velgerkontakten de kommende tre ukene. Her fra et tidligere arrangement i hjemkommunen Trøgstad.

Taus og glad: Ole André Myhrvold bedyrer at han satser på den personlige velgerkontakten de kommende tre ukene. Her fra et tidligere arrangement i hjemkommunen Trøgstad.

Artikkelen er over 3 år gammel

Har noen Østfold-politiker tidligere fløyet så høyt på meningsmålingene ved å gjøre så lite ut av seg som Ole André Myhrvold?

DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Ikke hørt om ham, sier du? Kanskje ikke så rart, for Senterpartiets listetopp her i fylket har gjort særdeles lite ut av seg så langt i valgkampen. I hvert fall utenfor hjemtraktene i Trøgstad og den indre delen av fylket. Men snaue tre uker igjen til valgdagen kan man trygt si at 39-åringen ikke akkurat har brutt gjennom lydmuren med politiske utspill.

Likevel ligger Myhrvold an til å gjøre et brakvalg, og bli den første Senterparti-politikeren fra Østfold som får plass på Stortinget på 20 år. Det gjør han først og fremst gjennom den enorme oppdriften partiet har hatt på nær sagt alle meningsmålinger på riksplan de siste månedene. Kommunereform, politireform og ulv har vært gode Sp-saker. Og i kombinasjon med en partileder i Trygve Slagsvold Vedum som fungerer som en av de fremste velgermagnetene denne høsten, er alt lagt til rette for at valgdagen 11. september vil bli særdeles hyggelig for partiet også her i Østfold.

Myhrvold er heller ikke alene om å ha mye å gå på blant fylkets toppolitikere. I en meningsmåling InFact gjennomførte for Fredriksstad Blad og de øvrige Amedia-avisene i fylket 9. august, svarte 42 prosent av østfoldingene at de mener årets stortingskandidater har profilert seg svært dårlig eller dårlig i valgkampen.

Kommentaren fortsetter under avstemningen.

I et intervju med FB forrige uke erkjente Senterparitets listetopp at det var en utfordring å gjøre seg like bemerket i hele fylket.

– Folk kommer til å bli bedre kjent med oss, jeg er ikke bekymret for det. Samtidig er Østfold et fylke det ikke er lett å bli kjent i. I Indre kjenner folk meg siden jeg er ordfører i Trøgstad. Det er vanskeligere i Fredrikstad. Men jeg kommer dit flere ganger før valget, så jeg håper å bli kjent der også, uttalte Trøgstad-ordføreren.

Myhrvold er nok ikke den eneste politikeren som gjennom årene har fått erfare at de mentale avstandene er langt større enn de geografisk i Østfold. De drøye sju milene fra kommunehuset i Trøgstad til rådhuset i Fredrikstad kan oppleves som det mangedobbelte for en folkevalgt som skal sanke stemmer begge steder.

Det er rikelig med spenningsmomenter foran valginnspurten i Østfold. Akkurat nå er det helt åpent hvorvidt det vil bli et rødgrønt eller borgerlig flertall. Den siste Infact-målingen gir Ap fire plasser på Østfold-benken, Sp én, Høyre to og Frp én. Men her er det verdt å merke seg at Arbeiderpartiet er nærmest å miste én plass og Fremskrittspartiet er nærmest å vinne én. Bare noen tusen stemmer skiller mellom Siv Jacobsen (Aps fjerdekandidat) og Erlend Wiborg (Frps andrekandidat). Dessuten er det også et niende sete på Østfold-benken som skal fordeles, et såkalt utjevningsmandat. Denne plassen har KrFs Line Henriette Hjemdal kapret tre ganger på rad – og det er slett ikke umulig at hun gjentar bedriften nok en gang.

Ole André Myhrvold

  • 39 år gammel.
  • Født i Oslo.
  • Ble valgt til ordfører i Trøgstad i 2011 og ble gjenvalgt i 2015.
  • Har vært medlem av Trøgstad kommunestyre siden 2007.
  • Var politisk nestleder i Senterungdommens Landsforbund fra 1998 til 2000.
  • I permisjon fra stilling som næringspolitisk sjef i Coop.
  • Har to barn på nesten 9 og 11 år.
  • Bor i Båstad. Har kjæreste.

Som man forstår: Her er det mange kandidater som har mye å kjempe for. Nettopp derfor sender også alle de største partiene sine fremste stemmesankere til Østfold i disse dager. De to statsministerkandidatene Erna Solberg og Jonas Gahr Støre har begge vært på tre besøk i Nedre Glomma-regionen så langt i valgkampen. Se ikke bort fra at begge dukker opp igjen før 11. september. Her blir det kamp til siste stemme!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags