Uakseptabelt å rive Kniple gård

Bygningen bør settes i stand så den igjen fremstår som det kulturminnet den har vært, og bør være for fremtiden, skriver Bonnevie-Svendsen og Svandal om den sterkt forfalne hovedbygningen på Kniple gård. Bilde fra mai 2017.

Bygningen bør settes i stand så den igjen fremstår som det kulturminnet den har vært, og bør være for fremtiden, skriver Bonnevie-Svendsen og Svandal om den sterkt forfalne hovedbygningen på Kniple gård. Bilde fra mai 2017. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hanne Bonnevie-Svendsen og Trond Svandal, Venstre: – Fredrikstad som by kan ikke godta at Kniple gård rives fordi huset er i dårlig forfatning.

DEL

Leserbrev

Eier Alf Ulven uttaler til Demokraten at han ønsker å rive den gamle hovedbygningen på Kniple gård. Det er ikke akseptabelt. Her har det gjennom flere år blitt drevet spekulativt forfall på et viktig kulturminne i Fredrikstad. Det gamle lystgårdsanlegget fra slutten av 1700-tallet har en sentral plass i bymiljøet vårt, og er viktig å bevare for ettertiden. I tillegg til å hugge ned alle de store gamle trærne i haven, har eier latt forfallet på hovedhuset gå så langt, at han nå mener det er i så dårlig forfatning at det må rives. Dette kan ikke Fredrikstad som by godta.

Venstre mener det er viktig å bevare gamle hus og kulturmiljøer, og vi vil styrke kulturminnevernet i Fredrikstad. Da er det helt uaktuelt for oss å støtte noen tillatelse til å rive den gamle hovedbygningen på Kniple gård. I stedet må det være en forutsetning at den gamle hovedbygningen istandsettes, så den igjen fremstår som det kulturminnet den har vært, og bør være for fremtiden.

Hanne Bonnevie-Svendsen og Trond Svandal

Fredrikstad Venstre

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags