Imponert over klimatiltak på Holmen

I fare: Mens byantikvaren reagerer på kommunens «riving som byutviklingsstrategi» på Holmen på Holmen, mener Pål Bugge dette både er nødvendig og vil forskjønne området.

I fare: Mens byantikvaren reagerer på kommunens «riving som byutviklingsstrategi» på Holmen på Holmen, mener Pål Bugge dette både er nødvendig og vil forskjønne området.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Pål Bugge gir full støtte til helt nødvendige klimatiltak på Holmen, og mener de vil gi området et estetisk løft.

DEL

Leserbrev 

Det er beklagelig at såpass mange hus må rives i Holmen-området, men tiltaket er en direkte konsekvens av klimaforandringene og at regningen for dette nå foreligger for oss alle. Det handler altså ikke bare om en høyst nødvendig sanering av en gammel kulvert og opprydning i gamle kloakkledninger som lekker, men det handler om å legge til rette for å kunne tåle store mengder styrtregn.

Ingen er tjent med at kjellere er fulle av vann og at trafikken i enkelttilfeller blir hindret av enorme nedbørsmengder. En situasjon som man må forvente vil gjenta seg i økende grad i årene som kommer. På mange måter er behovet for å kunne tåle en 200-årsflom den endelige regningen for Holmen-området og et resultat av klimaendringene.

Det er disse endringene som er den såkalte «gamechanger» i saken. Da hjelper det ikke at jeg og mange andre er enige med byantikvarens solide faglige argumentasjon for å ivareta helheten i Holmen-området. Det er for sent, løpet er kjørt dessverre, for slik argumentasjon. Det andre realiteter som nå må vektlegges.

Det er bare å iverksette tiltakene. Vi har ikke noe valg.

Tilsvarende prosesser foregår nå over hele landet for å forberede seg på store klimaendringer. Hver eneste by må iverksette tiltak og vi er kommet sent i gang. Det merker folk når vannet gjentatte ganger flommer inn i kjellerne. Det er bare å innrømme det, jeg og alle dere andre har levd farlig i mange tiår allerede med store klimautslipp og disse endringene i Holmen-området er å betrakte som små justeringer i forhold til det som kommer.

Ellers må jeg gi kommunens prosjektleder ros for et godt planlagt prosjekt som også gir hele Holmen-området et skikkelig løft estetisk. Det er første gang jeg har gått fra et møte som omhandler miljøproblematikk i Fredrikstad kommune hvor jeg har vært så imponert over hva kommunen har planlagt. Det er bare å iverksette tiltakene. Vi har ikke noe valg. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags