Høyre tar det grønne skiftet på alvor

Gustavsen skriver at lokalpolitikerne skal ta elevstreiken i Fredrikstad i mars i år, med primus motor Fredrikke Skahjem (bildet), på alvor, og at kommunene har ansvar for å kutte klimagassutslipp og skape grønnelokalsamfunn.

Gustavsen skriver at lokalpolitikerne skal ta elevstreiken i Fredrikstad i mars i år, med primus motor Fredrikke Skahjem (bildet), på alvor, og at kommunene har ansvar for å kutte klimagassutslipp og skape grønnelokalsamfunn. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi skal etterlatte en grønn og ren by for de neste generasjoner med Fredrikstad-borgere, skriver Høyre-kandidat Njål Gustavsen, og forteller om virkemidler partiet vil bruke.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De menneskeskapte klimaendringene er en av de største utfordringene i vår tid, noe som vil påvirke fremtidens samfunn for våre barn og unge. Elevstreiken i Fredrikstad, med primus motor Fredrikke Skahjem, der skoleungdom fra hele byen demonstrerte for et bedre klima, må og skal vi som er lokalpolitikere ta på alvor. Norske kommuner har sammen et ansvar for å kutte klimagassutslippene og skape grønne lokalsamfunn for våre borgere.

For meg og Fredrikstad Høyre er klimaproblematikken en sentral problemstilling, da dette handler om forvalteransvaret, vårt ideologiske utgangspunkt. Kloden vår skal etterlates i like god stand til neste generasjon. Vi skal etterlatte en grønn og ren by for de neste generasjoner med Fredrikstad-borgere.

Det lokale forvalteransvaret ønsker vi i Fredrikstad Høyre å gjennomføre med ulike virkemidler i neste bystyreperiode. Først og fremst må vi ha et kontinuerlig politisk fokus for å hindre alle former for skadelig forurensing i våre lokalsamfunn. Videre ønsker vi å ivareta, og verne alle park- og skogsområder mot utbygging. På denne måten kan vi sikre oss en fortsatt binding av våre CO2-utslipp i skogsområdene, der om lag 50 prosent i dag bindes opp.

En reduksjon i bruken av personbil er også nødvendig for å kutte klimagassutslippene lokalt, derfor ønsker vi i Høyre å gjøre Fredrikstad til en attraktiv sykkelby, med bedre muligheter for både fremkommelighet og parkering i sentrum, og ute i våre mange distrikt. Viktig her er også det fantastiske fergetilbudet vårt som vi ønsker å videreutvikle ved å utrede mulighetene for flere avgangssteder og fergeruter om natten.

Dette handler om fremtiden til de yngste medlemmene av vår by, derfor skal vi sammen med våre politiske kollegaer anvende de virkemidlene vi har i denne viktige kampen. Fredrikstad Høyre og meg selv tar absolutt appellene til våre klimastreikende ungdommer på alvor. Høyre ønsker å levere politiske løsninger i bystyret i et bidrag for å løse dagens miljø- og klimautfordringer.

Bystyrekandidat Njål Gustavsen

Bystyrekandidat Njål Gustavsen Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken