Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken liste står Jesus på?

Artikkelen er over 5 år gammel

Du har litt av en utfordring. Hvilken liste skal du stå på? Eller hopper du av begge? Øivind Dahl stiller spørsmålene til Jesus.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I FB har det vært en diskusjon om hvilke av listedeltakerne  som er best til og styre  bispedømmerådet. Som ikke-medlem av Den Norske Kirke er det interessant å gjøre seg noen tanker fra utsiden.

Jeg har alltid forstått det slik at kirken (menigheten) er Guds eiendom og at Jesus Kristus er kirkens herre. Forkynnelsen i dette gudshuset bør jo da være ut fra hva som står skrevet i Guds Ord, Bibelen.

Jeg regner med at Bjørn Solberg og Karin-Elin Berg og de andre listedeltakerne har vært en tur på «øvre sal», se Apg. 2, og har blitt overbevist om at de er de utvalgte til å styre bispedømmerådet.

Guds menighet er jordens største under, skrev Ronald Fangen. Det må være klart at kirken (menigheten) ikke er et demokrati, men et teokrati.

Den første menighets ledelsen ble ikke valgt, men kalt. Det høres underlig ut at en som ble døpt for 70 år siden og nesten aldri har vært i kirken plutselig skal være med å bestemme over kirkens ve og vel.

Biskoper, prester og forkynnere er jo kalt til klart og tydelig å forkynne Guds Ord. Det står noe om dem som legger til eller trekker fra Guds Ord i Åpenbaringsboken kap. 22.

Kirken (menigheten) må ikke bli en tumleplass hvor mange meninger skal dominere. Er det noe som folk trenger i dag, er det en klar forkynnelse om frelse – omvendelse – helbredelse og Jesus gjenkomst. Guds Ord har aldri vært populært for det syndige mennesket, derfor er kirken (menigheten) viktig for dem som søker sannheten.

Evangeliet er ikke en tvangstrøye, men en helsetrøye. (Sitat fra C. Hansen)

Ja. Jesus! Du har litt av en utfordring. Hvilken liste skal du stå på? Eller hopper du av begge?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.