Sett av en pott til Kirkens SOS

– Det viktigste Kirkens SOS kan tilby er et lyttende medmenneske, en som gir støtte og trøst, skriver Kari Koppang Fuglevik.

– Det viktigste Kirkens SOS kan tilby er et lyttende medmenneske, en som gir støtte og trøst, skriver Kari Koppang Fuglevik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kari Koppang Fuglevik: – Kirkens SOS gjør en uvurderlig forebyggende jobb. Det er all grunn til å sette av en pott når det nå jobbes med budsjettet både lokalt og sentralt.

DEL

Leserbrev

«Nettene er verst», sa Else Kåss Furuseth da hun ble intervjuet i NRK programmet «Torp» for noen dager siden. Vi kan trenge noen å snakke med når livet er vanskelig. Men når klokken er «midt på natta» eller det er en sen lørdagskveld og livet føles håpløst, da er det få som er tilgjengelig. Hjelpeapparatet i kommunen kan stort sett kontaktes på dagtid, venner sover eller er ikke innen rekkevidde. Noen ringer Legevakta, der kan man få beskjed om å ringe fastlegen på mandag. Det kan bli uutholdelig for en som trenger noen å snakke med akkurat da.

Likevel, det hender ganske ofte at Legevakten ber de som ringer om å kontakte Kirkens SOS krisetelefon 22400040. De har døgnåpent 24/7. Hver dag. Hver natt. Helg. Året rundt. Jul eller påske. Der er det alltid noen som kan svare.

Kirkens SOS har mer enn 1000 frivillige medarbeidere som har taushetsplikt og er anonyme. I løpet av et år har de nærmere 200.000 anrop. Det viktigste Kirkens SOS kan tilby er et lyttende medmenneske, en som gir støtte og trøst når man trenger noen som har tid til å høre.

Kirkens SOS mottar offentlig tilskudd, men er også avhengig av gaver. I disse dager jobbes det med budsjetter både lokalt og sentralt. Det er all grunn til å sette av en pott til Kirkens SOS. Organisasjonene er en del av frivilligheten i Norge, de gjør en uvurderlig forebyggende jobb! KrF støtter dette viktige arbeidet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags