Kan covid 19 bli redningen for kommuneøkonomien?

– Vi trenger næringstomter, hurtigere saksgang og omstilling av kommunal drift, ikke ridesentre, flere stenørkener og kjøp av gamle bygg, mener Aleksander Abelsen, og angir Høyres botemiddel for kommuneøkonomien.

– Vi trenger næringstomter, hurtigere saksgang og omstilling av kommunal drift, ikke ridesentre, flere stenørkener og kjøp av gamle bygg, mener Aleksander Abelsen, og angir Høyres botemiddel for kommuneøkonomien. Foto:

Av

– Det måtte en krise til, det er urovekkende, nå er alvoret forhåpentlig i ferd med å gå opp for kommunens administrative og politiske ledelse og tiltakene er nødt til å komme, skriver Aleksander Abelsen.

DEL

Leserbrev

Gjennom flere år har kommuneøkonomien forverret seg. Posisjonen skylder på svikt i statlige overføringer og at vi er en lavinntektskommune, det er en grov forenkling. Vi trenger akutt en politikk som prioriterer mellom viktig og mindre viktig; en politikk for bedre samarbeid med andre kommuner og en politikk for bedre samarbeid med andre offentlige, frivillige og private virksomheter.

Bystyret vedtar kommuneadministrasjonens egne forslag til oppfølgning økonomiske forbedringstiltak, men de blir ikke fulgt opp. I tillegg vedtas det dyre ordninger og prosjekt som med hvert sitt sugerør ikke bare tømmer, men også forgjelder kommunekassen. Koronakrisen har gitt håp om reelle innstramninger, det er kjærkomment. Noen ganger må det en krise til for at man skal innse alvoret, makten til reell endring i økonomien ligger hos administrasjonen, nå virker det som at alvoret har senket seg over denne også. Kommunedirektørens fokus i siste bystyremøte høres ut til å være et skritt i riktig retning.

For å bedre økonomien ønsker Høyre å vedta færre prestisjeprosjekt og flere innstramninger, det er både kjedelig og tungt, men noen ganger må man ta ansvar og vedta kjedelige ting. Vi trenger næringstomter, hurtigere saksgang og omstilling av kommunal drift, ikke ridesentre, flere stenørkener og kjøp av gamle bygg. Politisk ledelses utrolig tette relasjon med kommuneadministrasjon burde kunne brukes for å få til dette.

Svaret på våre problemer er ikke å tigge staten om mer penger, nå må vi selv bidra. Vi trenger en ledelse som tør å ta ubehagelige valg og jeg ser frem til å stemme for utrolig krevende innstillinger om internrente på våre bygg, flere private skoler og barnehaver, nedleggelse av påbegynte prosjekt og næringsvennlige frierier som går på bekostning av hyggelige og morsomme planer.

Noen ganger er det kjedelig Høyre-politikk man trenger, Arbeiderpartiets lystseilas er over og skuten må snus. Det måtte en krise til, det er urovekkende, nå er alvoret forhåpentlig i ferd med å gå opp for kommunens administrative og politiske ledelse og tiltakene er nødt til å komme.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags