Ny maskin til Kalnes vgs – en real gladsak som pressen ignorerte

Glede på Kalnes: Rektor var glad for at skolen kan gi bedre opplæring og bransjen tror på bedre rekruttering. Men styrelederen i Maskinentreprenørenes forbund Østfold er forundret over at ingen fra pressen fattet interesse for overleveringen.

Glede på Kalnes: Rektor var glad for at skolen kan gi bedre opplæring og bransjen tror på bedre rekruttering. Men styrelederen i Maskinentreprenørenes forbund Østfold er forundret over at ingen fra pressen fattet interesse for overleveringen. Foto:

Av

– Vi er veldig stolte av å ha bidratt til at ungdommene som velger anleggsbransjen vil få en lettere vei inn i arbeidslivet og vi håper at pressen i fremtiden vil prioritere saker som viser at det også skjer positive ting i Østfold, skriver lederen for fylkets maskinentreprenører.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Onsdag 27. november var en viktig dag for hele anleggsbransjen i Østfold. Da overleverte Maskinentreprenørenes forbund Østfold (MEF) og Østfold fylkeskommune en 20 tonns topp moderne gravemaskin til Kalnes videregående skole. I de siste årene har anleggsmaskinene utviklet seg i takt med digitaliseringen av samfunnet og vi mener at det er viktig at fremtidens maskinførere får opplæring i slikt utstyr de vil jobbe med når de kommer ut i arbeidslivet. Initiativet begynte på vårparten i år og etter å ha fått med oss Østfold fylkeskommune og noen sentrale utstyrsleverandører kunne vi overrekke gaven til skolen i slutten av november i år.

- Kjempeflott, dette betyr utrolig mye sa rektor på Kalnes, Hanne Lorentzen.

Takket være denne gaven så kan elevene få opplæring i moderne anleggsutstyr allerede på skolen. Det vil bidra til økt rekruttering til bransjen og bedre kvalitet på undervisningen som på sikt vil gi et løft for hele anleggsbransjen i Østfold. En bedre anleggsbransje i Østfold er noe som alle innbyggerne i fylket vil nyte godt av. Det er vi som blant annet bygger infrastrukturen i Østfold som vi alle er avhengige av.

Vi trodde at dette var en nyhet som lokalpressen i Østfold ville dekke. En real gladsak som har betydning for hele lokalsamfunnet. Vi kontaktet derfor alle lokalaviser og sendte ut en pressemelding, men nyheten ble nesten unntak ignorert. Jeg synes det er et stort tankekors at media ikke prioriterer saker som dette. Jeg skjønner at pressen har en viktig samfunnsoppgave med å sette fokus på de vanskelige og negative sidene i samfunnet, men jeg tror det er viktig at pressen også dekker de positive tingene som skjer i samfunnet vårt.

Vi i MEF Østfold er veldig stolte av å ha bidratt til at ungdommene som velger anleggsbransjen som yrkesvei vil få en lettere vei inn i arbeidslivet og vi håper at pressen i fremtiden vil prioritere saker som viser at det også skjer positive ting i Østfold.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags