Gå til sidens hovedinnhold

Gratis svar på stedet fra jurist

Artikkelen er over 3 år gammel

– På Juristdagen står jurister fra flere fagfelt, og med bakgrunn fra både det offentlige og det private, på stands rundt om i landet, anbefaler Håkon Sannrud og Rune Grundekjøn. Lørdag er de i gågata i Fredrikstad.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Alle kommer oppi rettslige spørsmål av forskjellig art gjennom livet, og noen av disse spørsmålene kan raskt utvikle seg til å også bli rettstvister. Det kan være spørsmål om fordeling av arv, fordeling av verdier ved skilsmisse eller opphør av samboerforhold, uenighet om ansvar for bilskader, uenighet om ansvar etter huskjøp- og salg mm. Utviklingen av det moderne velferdssamfunnet har bidratt til en rettsliggjøring av samfunnet, og mulighetene for å havne i rettslige tvister øker derfor for alle.

De rettslige spørsmålene man som privatperson kommer borti, kan gjelde større og mindre økonomiske verdier, og spørsmålene kan og vil variere i omfang og betydning for den enkelte.

De fleste rettslige spørsmål som man som privatperson havner i, løses med dialog mellom de involverte. Det gjelder imidlertid langt fra alle slike spørsmål. Dersom man er involvert i en slik sak som ikke har løst seg, blir spørsmålet fort hvordan man skal gå frem for å avklare saken man er involvert i på en best mulig måte.

Det typiske er i disse tilfellene å gå til advokat for å få bistand. Ofte føles det likevel som et for vesentlig grep å ty til, særlig om man er usikker på om man har en sak, og om det er noe en advokat kan gjøre med saken. Man kan også være redd for å eskalere konflikten unødvendig, og man kan være redd for å pådra seg unødvendige kostnader.

Advokater er jurister, men jurister trenger ikke å være advokater. Alle jurister har den samme utdanningen, og samme trening i å forstå det sammenvevde regelverket som regulerer borgerne i Norge, enten det er tale om forvaltningsrettslige regler, kontraktsrettslige regler, skifteregler eller annet. Jurister jobber daglig med å gi råd, avklare problemstillinger og å løse konflikter.

En dag i året blir Juristdagen arrangert av Juristforbundet. Da står jurister fra flere fagfelt, og med bakgrunn fra både det offentlige og det private, på stands rundt om i landet. juristene har erfaring fra ulike fagområder og gir gratis juridisk veiledning og råd til de som kommer innom.

Målsettingen med Juristdagen er å svare på alle spørsmål som kommer. Til Juristdagen kan du komme med hvilke rettslige problemer du må ønske, og deltagerne vil hjelpe deg med å finne svar på dine spørsmål. Alle henvendelser er gratis, og vil så langt det er mulig bli besvart på stedet.

I år arrangeres Juristdagen lørdag 15. september. I Fredrikstad holdes standen i gågata. Vi er lett synlige med et stort, rødt telt. Kom innom for en hyggelig prat og et godt råd!

Kommentarer til denne saken