Skolegudstjenester: Det gjelder å fokusere mest på fellesskapet og mindre på Gud

I stedet for tradisjonell gudstjeneste for skolebarn ønske Guro Havrevold at kirken skal være et åpent rom med musikk, tekstlesing og sang. Bilde er fra konsert med barnekor i Østre Fredrikstad kirke.

I stedet for tradisjonell gudstjeneste for skolebarn ønske Guro Havrevold at kirken skal være et åpent rom med musikk, tekstlesing og sang. Bilde er fra konsert med barnekor i Østre Fredrikstad kirke. Foto:

Av

– La oss for Guds skyld slippe forkynnelsen, skriver Guro Havrevold i dette tilsvaret til Jorulf Elias Laabak.

DEL

Leserbrev

Jorulf Laabak trekker i sitt innlegg frem behovet for å fokusere på andre verdier enn de materielle, og han understeker betydningen av å videreføre gode tradisjoner. Så langt er vi enige.

Men når Laabak peker på skolegudstjenesten som en potensielt samlende opplevelse for barna i Fredrikstad-skolen, gjelder det å fokusere mest på fellesskapet, og mindre på Gud. Jeg mener at det er problematisk å skille ut elever som av ulike grunner ikke «kan» delta i ordinær skolegudstjeneste og henvise dem til alternative aktiviteter.

La oss heller skape et fellesrom i kirken! Et åpent rom med musikk, tekstlesing og sang, men la oss for Guds skyld unngå forkynnelsen. Den kan barn og voksne som ønsker det selv oppsøke - for eksempel i juletiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags