Kjære Jul, menneskene har ødelagt så mye av gleden din

For ikke lenge siden:  – En gang for ikke så mange år siden var man fornøyd med så uendelig mye mindre enn i dag, en leke under treet skapte stor glede, minnes Miriam Andersen.

For ikke lenge siden: – En gang for ikke så mange år siden var man fornøyd med så uendelig mye mindre enn i dag, en leke under treet skapte stor glede, minnes Miriam Andersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Miriam Andersen skriver brev til julen: – Kjære Jul om jeg kunne fått et ønske for denne julen, måtte det være at folk heller spør hva du ga bort enn hva du fikk.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Jeg er veldig glad i deg. Julen står for så mye varme, kjærlighet, håp og trøst. Det er i hvert fall det jeg håper hvert år at det skal bli. At vi for en stakkars måned kan glemme alle bekymringer. Isteden er det slik at du overskygges av en jakt på dyre gaver, perfekte familier og hus, et stress for å være størst og få mest. Det er ikke din feil kjære Jul, det er menneskene som har ødelagt så uendelig mye av gleden din.

En gang for ikke så mange år siden var man fornøyd med så uendelig mye mindre enn i dag. Godteri var luksus og en leke under treet skapte stor glede. Nå drukner mange trær i gaver, og når barna kommer tilbake på skolen, er det om å gjøre å kunne fortelle om de flotte dyre gavene.

Det er da barna som ikke har fått disse gavene føler seg små. Alle spør hva de fikk. Kjære Jul det er ikke lett å si at man fikk en lommelykt eller en annen billig gave. Ikke fordi barnet selv ikke setter stor pris på den og er fornøyd, men fordi de andre barna fort gir deg stempelet som fattig.

Kjære Jul om jeg kunne fått et ønske for denne julen, måtte det være at folk heller spør hva du ga bort enn hva du fikk. For å gi en gave fra hjerte skaper så stor glede uansett hva det er.

Men kjære Jul, uansett så skal du vite at det finnes så mye nestekjærlighet i dette landet og den gjør at mange barn får noe ekstra på julekvelden. For nestekjærligheten er så dyrebar, noen bryr seg om meg selv om de ikke kjenner meg. For en fantastisk tanke. Alle ukjente givere som gleder, TUSEN TAKK.

Kjære Jul, velkommen skal du være.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken