Hvor er det billige poenget, Schei?

– Det er riktig at jeg har hatt ansvaret for  omorganisering i flere bedrifter. Og jeg er ut fra det vel vant med at lokalsamfunnet har engasjert seg for å påvirke beslutninger, skriver Truls Velgaard.

– Det er riktig at jeg har hatt ansvaret for omorganisering i flere bedrifter. Og jeg er ut fra det vel vant med at lokalsamfunnet har engasjert seg for å påvirke beslutninger, skriver Truls Velgaard. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Velgaard spør Schei: – Hva er det som gjør dette billig? At det er selvsagt at ordføreren skal engasjere seg? Eller at det er utenkelig at ordføreren skal engasjere seg?

DEL

Leserbrev

Når en av de siste, klassiske hjørnestensbedriftene i Fredrikstad varsler omfattende innskrenkninger, så er det ikke tid for å sitte med hendene i fanget. Kan Fredrikstad-samfunnet gjøre noe når 100 sies opp på Jøtul?

Vidar Schei, LO-leder i Fredrikstad og bystyrepresentant for Ap, ønsker i hvert fall ikke at en høyrepolitiker oppfordrer ordføreren til å engasjere seg for å prøve å påvirke bedriftens beslutning. Forstår jeg Schei riktig, så er det et billig poeng.

Hva er det som gjør dette billig? At det er selvsagt at ordføreren skal engasjere seg? Eller at det er utenkelig at ordføreren skal engasjere seg?

Ja, Schei har rett i at jeg har hatt ansvaret for omorganisering og medfølgende både bemanningskutt og bemanningsøkninger i mange bedrifter. Og jeg er ut fra det vel vant med at lokalsamfunnet har engasjert seg for å påvirke beslutninger.

Skal det virkelig være slik at ingen representant for Fredrikstad-samfunnet skal bry seg om å ta kontakt med Jøtul for å høre nærmere om bedriftens situasjon? Skal vi ikke høre om det er mulig å finne et grunnlag for å revurdere beslutningen? Og ikke minst: høre nærmere om bedriftens videre utviklingsplaner?

Jeg er helt enig med Schei: dette er ganske sikkert en beslutning det er vanskelig å få omgjort. Men hvorfor betyr det at vi ikke skal prøve?

Klubbleder Arild Johannessen

Jøtul-ansatt Anette Johansen (33)

Truls Velgaard

Høyres ordførerkandidat

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags