Tomter som kan koste for fremtidige generasjoner

De nye tomtene i Oldenborglia ligger ved Torsnesveien og ridesenteret på Bekkevold.

De nye tomtene i Oldenborglia ligger ved Torsnesveien og ridesenteret på Bekkevold. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lise T- Mohr håper det er absolutt siste gang kommunen vedtar å bygge ned matjord slik det nå skjer ved Oldenborglia.

DEL

Leserbrev 

Det er visstnok mange, mange år siden Fredrikstad kommune bestemte seg for å bidra til å legge om Torsnesveien gjennom Byens marker. Likeledes å finansiere den nye veien ved å bygge ned matjorda ved Oldenborgila. Jeg håper dette er absolutt siste gang kommunen tar en slik avgjørelse.

Det er mange bønder som bruker denne veien til byen. Vi gremmes! Der det var en vaiende kornåker som skaffet brød til flere hundre, ser vi nå støyskjermer og annen infrastruktur. I dagens Fredriksstad Blad kan vi lese at nå legges tomtene ut for salg. For 386 kvadratmeter må du betale 630.000 kroner! For en tomt på 682 kvadratmeter må du ut med 1.400.000!

Som bonde (bonden var Fredrikstad kommune) skal du jammen ha en høy pris per brød for å matche dette.

Jeg er ikke imot boligbygging. Vi har en vestvendt ås like nord for denne kornåkeren. Det kunne ha blitt fantastiske tomter med panoramautsikt vestover. Hvorfor kan ikke slike områder reguleres?

En av årsakene kan være at lysløypa forhindrer dette. En annen årsak er at tomtene skal sprenges ut. Det koster penger. Det å bygge på matjord er billigere. Men, du verden – det koster også. Det koster oss veldig mye for kommende generasjoner som også skal ha mat. I Norge har vi kun tre prosent dyrket mark. Det er veldig lite. Danmark har til sammenligning 60 prosent.

Når spaden snart skal stikkes i gammel stubbåker, håper jeg du med dine små barn sender noen tanker til kommende generasjoner. De skal også ha mat.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags