Gå til sidens hovedinnhold

Gahr Støres svartmaling på bryggekanten

Rune Grundekjøn

Politiker, Fredrikstad Høyre

Fredrikstad

Artikkelen er over 4 år gammel

– Ingen andre enn Støre og hans aller mest uselvstendige disipler snakker om «fire tapte år», skriver Rune Grundekjøn.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jonas Gahr Støre kritiseres for å ha fått utført arbeider på hytta hvor arbeidere er blitt betalt svart. Det dreier seg om arbeider på brygga. Saken er at han har betalt hvitt til sin kontaktperson og fått kvittering og mener han har opptrådt aktsomt. Om han burde undersøkt mer enn han gjorde, vet vi ikke. Enhver regnes normalt som uskyldig i lovbrudd inntil det motsatte er rettskraftig avgjort. Støre har krav på det samme vern som andre og jeg tar avstand fra kritikken som nå fremkommer.

Derimot er Støre skyldig i en grov og massiv svartmaling - kanskje klekket ut på bryggekanten på hytta. Selv redaktør Kjell Werner (ansvarlig redaktør ANB) skriver at «mange velgere kjenner seg ikke igjen i Ap-lederens svartmaling av situasjonen». Videre at «arbeidsledigheten er på vei ned, og den økonomiske veksten i Norge på vei opp».

Det ville være mer seriøst og ryddig om Støre satte fra seg spannet med svartmaling og orienterte seg bedre om situasjonen etter gode år med Erna som statsminister. Det går bra i Norge, og ingen andre enn Støre og hans aller mest uselvstendige disipler snakker om «fire tapte år».

Demokratiet er neppe tjent med at en statsministerkandidat svartmaler så mye at selv de mest partitro velgerne rister på hodet.

Kommentarer til denne saken