Ordføreren: Det er høyst sannsynlig at Henning Aall vet mer enn meg om hvem som er politianmeldt i Fredrikstad kommune

Svarer: Hvis det er slik at én politianmeldelse kan lamme kommuneorganisasjonen på en slik måte Aall ser for seg, vil jo én person, eller organisasjon, kunne lamme hele Kommune-Norge ved å sende en anmeldelse av samtlige kommuner innen hvert politidistrikt! Jeg tror at de fleste, også Aall hvis han får tenkt seg om, skjønner at vi ikke kan forholde oss slik, skriver ordfører Jon-Ivar Nygård i denne kronikken.

Svarer: Hvis det er slik at én politianmeldelse kan lamme kommuneorganisasjonen på en slik måte Aall ser for seg, vil jo én person, eller organisasjon, kunne lamme hele Kommune-Norge ved å sende en anmeldelse av samtlige kommuner innen hvert politidistrikt! Jeg tror at de fleste, også Aall hvis han får tenkt seg om, skjønner at vi ikke kan forholde oss slik, skriver ordfører Jon-Ivar Nygård i denne kronikken.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Henning Aalls karakteristikk av undertegnede som «en som har frekkhetens nådegave som flittig brukes i ærgjerrighetens tjeneste», får stå for hans regning. Men han bør være klar over at karakteristikken også rammer ham selv, skriver ordfører Jon-Ivar Nygård i denne kronikken.

DEL

Kronikk 

Bystyrerepresentant Henning Aall skrev i en kronikk fredag at undertegnede: «Har frekkhetens nådegave som flittig brukes i ærgjerrighetens tjeneste.» Bakgrunn for påstanden skal være at jeg ifølge Aall:

1. Lyver om at jeg ikke er kjent med hvilke personer som er anmeldt i Fredrikstad kommune:

Til denne påstanden er det for meg bare å gjenta det som sant er. Jeg vet ikke hvilke personer som er anmeldt i kommunen. Den mest detaljerte kunnskapen jeg har om det, har jeg faktisk fått gjennom en e-post Henning Aall sendte Fylkesmannen i Østfold 4. november i fjor. I Aalls e-post står det at ordfører, rådmannen og flere politiske så vel som administrativt navngitte personer er anmeldt til politiet av varslerne. Det er høyst sannsynlig slik at Aall vet hvem som er anmeldt ut over de to nevnte fordi han i e-post skriver detaljert om anmeldelsens omfang og innhold. I så fall vet han mer enn meg.

2. Kritiserer varslerne fordi de ikke forteller oss hvem som er anmeldt:

Her er det nok en misforståelse ute og går. Verken jeg eller kommunen har noen sterk interesse av å vite hvem som er anmeldt. Det er når kommunen beskyldes for at prosessen med å sende over materiale for granskingen ikke er legitim fordi vi bruker medarbeidere som visst nok skal være underordnet anmeldte i kommunen, dette blir komplett umulig for oss å forholde oss til uten å vite hvem dette gjelder. Det tror jeg at også Henning Aall ser at er en aldri så liten utfordring?

Et annet spørsmål blir jo også hvem som i så fall skulle gjøre jobben med å finne frem og sende over dokumenter andre enn kommunen selv ved våre medarbeidere? Siden rådmannen ifølge Aall er anmeldt, må vel det bety at ingen i kommunen kan sende over materialet til granskningsfirmaet hvis vi legger den forståelsen til grunn? Hvis det er slik at en politianmeldelse skulle kunne lamme kommuneorganisasjonen på en slik måte Aall ser for seg, vil jo en person, eller organisasjon, kunne lamme hele Kommune-Norge ved å sende en anmeldelse av samtlige kommuner innen hvert politidistrikt! Jeg tror at de fleste, også Aall hvis han får tenkt seg om, skjønner at vi ikke kan forholde oss slik.

3. Undertegnede har rigget granskningen slik at den bare fokuserer på det jeg ønsker, nemlig spørsmålet om noen har vært utsatt mobbing trakassering og gjengjeldelse:

Til det er det å si at granskningen er vedtatt av et enstemmig bystyre, inkludert Henning Aall. Mandatet er vedtatt av et enstemmig formannskap og anbudet godkjent av et enstemmig ad-hoc-utvalg hvor opposisjonen har flertall. Det er altså slik at Henning Aall og jeg står på helt lik linje i denne saken. At han velger å karakterisere undertegnede som en som har frekkhetens nådegave som flittig brukes i ærgjerrighetens tjeneste, får stå for hans regning. Men han bør være klar over at karakteristikken i så fall også rammer ham selv.

Hvis det er slik, som Aall skriver, at han mener vi har alle svarene på forhånd hvorfor har han stemt for å gjennomføre en ekstern granskning med den ressursbruken det innebærer da? Det er synes jeg er litt underlig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags