Vern dyrket jord og dyreliv, følg gammel trasé gjennom Onsøy

Togstanse ved Ørmen i fjor høst. Brevforfatteren i Ørmen og Onsøyfjæringens Vel ønsker å følge gammel trasé for å ivareta det flotte kulturlandskapet, dyrket jord og rikt dyreliv.

Togstanse ved Ørmen i fjor høst. Brevforfatteren i Ørmen og Onsøyfjæringens Vel ønsker å følge gammel trasé for å ivareta det flotte kulturlandskapet, dyrket jord og rikt dyreliv. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Harald Weel: – Bane NOR skal legge sporet der politikerne ønsker – ikke omvendt, som det har lett for å bli i dag.

DEL

Leserbrev

Iblant annet Fredriksstad Blad 15. mars, kan vi lese om jernbanesaken og «krigen» mellom Fredrikstad og Sarpsborg. For oss som bor i Onsøy og Råde er det en forunderlig «krig». Til begge parter vil vi si; Sammen skal vi bygge samfunnet!

Når plan- og bygningsloven gir kommunene oppgaven med å vedta hvor jernbanen skal legges, er det fordi kommunen skal ivareta innbyggernes interesser. Vi som bor utenfor byene blir også berørt. Vi henstiller sterkt til at de folkevalgte krever en skikkelig konsekvensutredning før det tas beslutninger i et så viktig spørsmål som dette. Det blir dramatiske konsekvenser for mange.

Politikerne må vite hva de vedtar, de må derfor vite følgende pluss mye mer ved de forskjellige alternativene:

■ Hvor mange hus og hjem rives ved de forskjellige alternativene?
■ Vil InterCity alternativet avlaste de 2 000 vogntogene fra Svinesund?
■ Flaskehalsen for pendlerne, er det Ski – Oslo eller er det andre steder?
■ Har politikerne fått med seg at Bane NOR ønsker ny trasé gjennom uberørt skog og land, med mye dyrket jord og et rikt dyreliv, i Onsøy, som er en del av Fredrikstad?
■ Ørmen og Onsøyfjæringens Vel ønsker å følge gammel trasé for å ivareta det flotte kulturlandskapet, dyrket jord og rikt dyreliv. Hva mener politikerne om dette?

Det er normalt at mennesker reagerer når de får høre at deres hjem skal rives og at de må flytte. Det er like vondt, enten du bor i Fredrikstad eller Sarpsborg. Det er nok derfor nye partier kommer på banen nå. Mange er skuffet over svake ryggrader hos enkelte politikere.

Så til velgerne; følg med og stem på dem du syntes tar de beste beslutningene for deg og din kommune. Politikerne er til for folket, ikke for Bane NOR. Bane NOR skal legge sporet der politikerne ønsker – ikke omvendt, som det har lett for å bli i dag. Her har vi kanskje stridens kjerne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags