Like sikkert som julekvelden på kjerringa kommer Bjørnar Laabak med kjappe svar når noen kritiserer Frp. Og like sikkert er det at han gir Arbeiderpartiet skylda for alt som er galt, mens hans eget parti er ufeilbarlig. Men skal du inn på Stortinget eller bli statssekretær igjen, så er vel det viktigste å være synlig.

Men denne gang setter Laabak ny rekord i bortforklaringer.

I sitt svarmin kronikk om at Solvik-Olsen gjør sitt beste for ikke å utvikle Østfolds infrastruktur, setter han ny rekord i bortforklaringer. Nå gir han skylda på statsminister Odvar Nordli i 1978 (!) for at Rygge flyplass ble nedlagt.

Laabak forsøker også å springe fra Frps ansvar for bompenger i dette landet. Og han gir samferdselsminister Kleppa i 2010 ansvar for at Østfoldbanen ikke bygges ut i takt med vedtatte planer. Det er altså ikke grenser for bortforklaringer.

Bjørnar Laabak må gjerne gå tilbake svartedauden i sine bortforklaringer.

La meg minne om følgende fakta:

■ Rygge flyplass ble nedlagt som en direkte konsekvens av at H/Frp-regjeringa i en sen nattetime trengte penger for å saldere budsjettet sitt. Der og da oppsto den seteavgiften som knuste flyplassen på Rygge.

■ Det har aldri vært så mye bompenger i dette landet som under den sittende regjering.

■ Det var enighet om en prioritering av Østfoldbanen inntil for noen måneder siden. Lere har det vært i all tid på denne strekningen og anleggsbransjen har bekreftet at det er kapasitet til å bygge banen. Men Solvik-Olsen satte foten ned.

Bjørnar Laabak må gjerne gå tilbake svartedauden i sine bortforklaringer. Jeg synes Laabaak i stedet kan ta ansvar for det regjeringa hans gjør, istedenfor å skylde på Arbeiderpartiet. La oss stå i sammen til det beste for innbyggerne i Østfold.

Men jeg er enig i at Solvik-Olsen går inn i historien. Ikke som den beste samferdselsministeren – men som den statsråden som har fratatt Østfold en god utvikling innen infrastruktur!