Ikke skyld på Solvik-Olsen, snakk heller med Moss Ap

Det store stridsspørsmålet i Moss er om den fremtidige jernbanen skal gå nedom havna.  Knut Chr. Hallan mener denne traseen innebærer stor forsinkelse for utbyggingen i Fredrikstad. Arkivfoto: Terje Holm

Det store stridsspørsmålet i Moss er om den fremtidige jernbanen skal gå nedom havna. Knut Chr. Hallan mener denne traseen innebærer stor forsinkelse for utbyggingen i Fredrikstad. Arkivfoto: Terje Holm

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Knut Chr. Hallan fra Son svarer Hege Dubec, Fredrikstad Ap, og mener Arbeiderpartiet i Moss er større bremsekloss for jernbaneutbyggingen enn samferdselsministeren.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hege Dubec fra Ap klager over regjeringen. Det er lett å skjønne at man i Fredrikstad er frustrert. Før toget kan gå oftere og raskere til Fredrikstad, må togtraseen klareres i Moss. I Moss har Ap valgt å ignorere det alternativet som kan gi raskere og rettere linje, som er langt sikrere og mye billigere. Og som sannsynligvis kan bli ferdig før!

Ap-ordfører Hanne Tollerud holder krampaktig på å svinge toget fra Fredrikstad ned i havnen, mens det kan gå rett frem. H og Ap tror en containerhavn i Moss må ha jernbane. Og jernbanen skal graves ned i det verste kvikklereområdet i byen. Som dessuten ødelegger for tunnell for fergetrafikken.

Solvik-0lsen vil ikke bygge jernbane i kvikklere, verken i Fredrikstad eller Moss. Han er den klokeste samferdselsministeren vi har hatt. Skal du få fortgang i Fredrikstad, bør du ta en prat med din partikollega i Moss, slik at det ikke blir ytterligere forsinkelser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken