Skudd i løse luften om togtrasé – men Elvis skjøt på skyer, så hvorfor kan ikke jeg?

– Kanskje er det utidig av en musiker å blande seg i debatten, innleder Svein Lundestad. Hans bakgrunn for å uttale seg om fremtidig togtrasé er mangeårig pendling og utallige timers venting.

– Kanskje er det utidig av en musiker å blande seg i debatten, innleder Svein Lundestad. Hans bakgrunn for å uttale seg om fremtidig togtrasé er mangeårig pendling og utallige timers venting. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gitarprofessor Sven Lundestad henviser til Elvis og lang erfaring som pendler når han melder seg på i debatten om trasé for det nye dobbeltsporet.

DEL

Leserbrev

Det er nok ganske utidig av en musiker å blande seg inn i togtrafikk og løsninger av det. Mine kvalifikasjoner og mitt forsvar er i så måte at jeg har tilbrakt utallige timer på pendlertog mellom Fredrikstad og Oslo (noe av tiden ufrivillig og til stor frustrasjon på grunn av forsinkelser). Mitt forslag til en løsning på den evige debatten om hvor linjen skal gå, kan mulig ha blitt forkastet for mange år siden, men prøver meg likevel!

Hva med å la forbindelsen Oslo - Gøteborg følge den rette linjen fra Råde til Sarpsborg? Det må være enklest og mest økonomisk å gjennomføre. Det har vel aldri vært (såvidt meg bekjent) debatt om å legge E6 nedenom Fredrikstad? Man kunne da beholdt, og/eller modernisert, strekningene Råde - Fredrikstad og Fredrikstad - Sarpsborg. Her kunne det vært satt inn tog i skytteltrafikk. Hurtiggående tog som går nonstop på de nevnte strekningene.

Jeg vil også foreslå åpning for to stoppesteder i begge retninger. Ørebekk og Onsøy i retning Råde og Lisleby og Greåker den andre veien. Disse småstasjonene burde ha parkeringsfasiliteter. Dette forslaget må da være det minst kostbare å gjennomføre og i tillegg er det «grønt» og ivaretar nærmiljøer, som mulig også vil vokse mer fram igjen rundt disse små knutepunktene.

Angående godstrafikk vil det sikkert være mulig å finne løsninger, da det er flere steder på sløyfen Råde - Fredrikstad - Sarpsborg der tog kan møtes (krysse). Dette er så klart bare skudd løse luften, men Elvis skjøt sin tid på skyer i den hensikt at de skulle forsvinne. Så hvorfor kan ikke jeg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags