Rett linje? Nei, nei, nei, det er å legge Fredrikstad på et sidespor

Sarpsborg stasjon. – Sarpsborg-aksjonen vil ha toget rett til sin by og la jernbanen gå utenom Fredrikstad, mener Axelsen.

Sarpsborg stasjon. – Sarpsborg-aksjonen vil ha toget rett til sin by og la jernbanen gå utenom Fredrikstad, mener Axelsen. Foto:

Av

– Vi må ikke la oss lure, skriver Henning L. Axelsen om Sarpsborg-initiativet for rett linje. Han mener det som ligger bak er et bevisst ønske om å plassere Fredrikstad på et sidespor, akkurat som med E6 i sin tid.

DEL

Leserbrev

Noen ser ut til å gå i den tro at rett linje aksjonen i Sarpsborg kjemper for en felles jernbanestasjon på Rolvsøy. Dette er selvsagt ikke tilfelle. Sarpsborg-aksjonen vil ha toget rett til sin by og la jernbanen gå utenom Fredrikstad. Man ser for seg at man nok en gang kan plassere Fredrikstad på et sidespor på samme måte som ved E6 plasseringen i sin tid.

Nå er det jernbanen det gjelder, det er bare å stå på så får vi det nok til denne gangen også. Ingen tror vel at Sarpsborg vil gå med på en stasjon på Rolvsøy og ingen i sin egen by. Tidligere ordfører Engsmyr så for seg en jernbanebru parallelt med Sannesundsbrua mens vi i Fredrikstad skulle få havna.

Det er vel disse drømmene man har der oppe ved fossen. Sarpsborg den store viktige byen med Fredrikstad som sin havneby. Vi må ikke la oss lure. Den største byen på Østlandet etter Oslo må selvsagt ha jernbanestasjon og dobbeltspor til sentrum.

Henning L. Axelsen

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags