Hvem drepte Bambi?

Tekst til dette ettersendte bildet: Onsdag kveld var det bare killingene igjen på jordet. Hjerteskjærende lyd. Tror jammen det var geita som ble skutt. Noe for Jegerforbundet. De blir upopulære.

Tekst til dette ettersendte bildet: Onsdag kveld var det bare killingene igjen på jordet. Hjerteskjærende lyd. Tror jammen det var geita som ble skutt. Noe for Jegerforbundet. De blir upopulære.

Av

Som nabo til «bambifamilien»s gressganger på Rolvsøy spør Liv Slotte om det kunne være nødvendig å drepe naboenes «husdyr».

DEL

Leserbrev 

Vi er en rekke interesserte beboere i kanten av jordene på Rolvsøy, nærmere bestemt litt oppe i etasjene på Råkollveiens blokker. Vi følger med på dyrelivet på åkeren som ligger gulnet i høstfarger mellom oss og byskauen. Livssyklus til både elg og rådyr er å følge her, ett og annet kattejammer, og vi har med glede kunnet konstatere at årets kull hos elgfamilien er en fin rødlig kalv, samt to rådyrkillinger hos den slunkne geita og hennes make.

Under innhøstingen av åkeren er vi særlig årvåkne på toppen av blokka. Vi har jo lest historier om alle killinger som stryker med i treskinga. Ikke en blodflekk var å skue i år etter at åkeren var kuttet. Tilbake var familiene på plass til tross for at åkerens beskyttende høye aks for lengst er brakt i hus. Midt på åkeren ser vi daglig geita og killingene. Elgen er ikke på plass lengre, men i brynet langs skråningene på motsatt side av åkeren skimter vi turgåere med hund og fornuftig bekledning. Både morgen og kveld ser vi dem, i et harmonisk og naturlig habitat med geita og ungene hennes.

Men så går bukkejakta over i hjortejakt. Skal noen skytes her, er det en av de to små-bambiene. Men vi vet jo at jegerne har etikken i behold, og frykter ikke. De skyter ikke nært hus og folk. Det sier de selv i sine fora på nett, og det står uttrykt i artikler der jegere er intervjuet om saken. De har et felles ansvar for å holde ryktet i behold.

Dessverre gjelder ikke denne uskrevne regelen for alle. Tirsdag kveld 3. oktober smalt rifla klokken 19.30. Vi var nok flere som løp til verandaen og fikk med oss skikkelsen som ruslet ut på åkeren i skumringen og kikket på noe der ute i halvmørket. Vi var nok flere som så langt etter den lille hjortefamilien i morges. Er tre blitt til to?

Det vites ikke.

Jegeren skjøt på våre «husdyr» og han gjorde det så nært folk at han ikke bør være overrasket over min reaksjon.

Det vi derimot vet, er at jegeren skjøt i retning brynet på andre siden av åkeren der kveldsturen til både hund og fører finner sted. Jegeren skjøt på våre «husdyr» og han gjorde det så nært folk at han ikke bør være overrasket over min reaksjon.

Det skal tillegges at jeg støtter jakt, sympatiserer med at vi skal regulere bestanden og at dyr drept i felt har det bedre enn dyr drept på slakteri. Jeg kan bare ikke forstå at dette var nødvendig.

Beboer, blokkene i Råkollveien.

Liv Slotte

Rolvsøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags