Gå til sidens hovedinnhold

Om du får en snap eller noe på Instagram fra meg, er det garantert ikke tilsiktet

Artikkelen er over 4 år gammel

Erik Johanses sikre tegn på at telefonen bør oppgraderes: – Så vidt jeg husker brukte jeg en fjærpenn, da jeg skrev under på mitt forrige abonnement. Jeg erindrer at jeg måtte ut med noen riksdaler i måneden.

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Da jeg kom til verden, hadde det skjedd en glipp. Åpenbart, vil onde tunger si, men det jeg tenker på er at da det var påfyll av teknisk kunnskap og teknisk interesse, var nok jeg opptatt med noe annet. Teknisk tilbakestående er kanskje et litt vel tatt i, men det er heller ikke så langt unna sannheten.

Det gir utslag i at jeg sjelden, la oss si aldri, er først ute,verken med mobil, flatskjerm, pc ,eller noe som krever strøm. Ikke at det er et mål i seg selv, men jeg har forstått at det kan være greit å følge med i  tiden.

Derimot henger min sønn med og har både Ipad, smarttelefon og PS4 eller hva det måtte være. Min nåværende telefon har derimot framkalt både latteranfall og hoderystelse i min omgangskrets. La oss si at det ikke er en ny telefon.

Da min gamle telefon begynte å vise tegn på sykdom, bestemte jeg meg for at jeg også, skulle ta steget inn i den digitale verden. Jeg vil også leve i samtiden.

Det som møter meg er to unge gutter som, sørgelig for meg, gledelig for dem, er meg fullstendig og komplett teknisk overlegne.

Far skal kjøpe seg en ny telefon. Merke og modell ble bestemt og jeg satte kursen mot et etablissement som selger slikt. Det som møter meg er to unge gutter som, sørgelig for meg, gledelig for dem, er meg fullstendig og komplett teknisk overlegne.

Bare så det sagt med en gang, de to unge guttene oppførte seg eksemplarisk og det er ingenting de gjorde galt. Når jeg kommer til skranken og litt forsiktig sier hva slags telefon og modell, begynner de å spørre meg om ting hvor det er åpenbart at her er jeg på så tynn is at det blir pinlig.

Gudskjelov, tenkte jeg, at jeg ikke tok med meg min gamle telefon, den Samsung-modellen som kom rett etter brevduene, hvor det var muligheter for morse, tenk om de fikk se den. Antakelig hadde de ringt Borgarsyssel Museum hvor to representanter hadde kommet umiddelbart og tatt den i beslag.

Først spør de meg om hvor mye  GB jeg skal ha. Det betyr visstnok gigabyte. Jeg er ikke så ute, så jeg ikke var klar over akkurat det, men hva betyr det ? Hvor mye eller hvor lite er det? Jeg aner jo ikke, så jeg må spørre om hva som er vanligst? Svaret var tre og gjett hva jeg har nå ? Tre. 

Jeg vil jo ikke skille meg ut. Deretter lurte de på hva slags abonnement jeg hadde? Neiiiii, det er jeg ikke helt sikker på, det er jo et mobilabonnement fra Telenor, sa jeg, men de ville vite hva abonnementet het og det har da vel ikke jeg greie på. Og da de slo inn mitt gamle nummer for å sjekke akkurat det, aner jeg ikke hva som kom opp på skjermen, men ikke pokker om de to gutta hadde noe slikt.

30 sekunders fullstendig vantro reaksjon. Jeg personlig tror ikke kontrakten ligger på nettet engang. Så vidt jeg husker brukte jeg en fjærpenn, da jeg skrev under på mitt forrige abonnement. Jeg erindrer at jeg måtte ut med noen riksdaler i måneden.

Uansett, far har fått ny telefon og skulle noen i min omgangskrets få en snap, noe fra Instagram eller hva det måtte være, fra meg, så kan jeg garantere at det ikke er tilsiktet. Da har ønsket om en bedre teknologiforståelse tatt overhånd, og da aner jeg egentlig ikke hva jeg driver meg.

På forhånd, jeg beklager….

Kommentarer til denne saken