Israel: Stopp fengsling av palestinske barn!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Palestinske Ahed Tamimi (17) holdes fengslet for å ha slått en israelsk soldat. Inger Fjeldbraaten protesterer. Det samme gjør Palestinakomiteen som har møte om saken på Litteraturhuset onsdag.

DEL

Leserbrev 

31. januar fylte den palestinske jenta Ahed Tamimi 17 år. Hun har sittet i et israelsk militærfengsel siden 19. desember, uten å få saken sin opp for retten.

Ahed Tamimi ble arrestert etter bred deling på sosiale medier av en film som viser hvordan hun 15. desember skjelte ut, dyttet og slo til en israelsk soldat som hadde tatt seg inn på familiens gårdsplass på den okkuperte Vestbredden.

Ahed Tamimis sak har fått stor oppmerksomhet, men hun er bare én av hundrevis av unge palestinere i israelske militærfengsler. I følge den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B`Tselem satt 300 palestinske barn i fengsel ved årets begynnelse.

FNs høykommissær for menneskerettigheter har kritisert måten israelske myndigheter har håndtert Tamimi-saken på. EU har reagert med en generell bekymring for Israels fengslinger av mindreårige, deriblant Tamimi.

Avisa Ha`aretz rapporterte at hundrevis av unge amerikanske jøder brukte Tamimis 17-årsdag til å protestere mot fengslingen under slagordet #NoBirthdayBehindBars. 700 støttebrev fra ung jøder i USA ble levert til hennes far, og et hundretalls unge jøder protesterte ved israelske konsulater rundt om i USA.

Ahed Tamimi holdes fortsatt fengslet for å ha slått til en israelsk soldat! Stopp fengslinger av palestinske barn!

Bakgrunn

  • Palestinakomiteen i Fredrikstad og omegn har onsdag møte om dette temaet på Litteraturhuset i Fredrikstad.
  • Arkitekt og AU medlem Øystein Grønning holder innlegg om temaet.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags