I motsetning til liberale koseland som Norge, så straffer Israel unge terrorister

Foto:

Av

Ronny Ahlsen Nilsen svarer Kristin Rosenberg i debatten som startet med SVs forslag om at Fredrikstad bør boikotte varer fra området Israel okkuperer. Rosenbergs innlegg var et svar til Bjarne Clausen.

DEL

Leserbrev
Kristin Rosenberg
skriver i sitt innlegg:
«Ikke okkupasjon? Det er ikke israelske politifolk som patruljerer på Vestbredden, det er tungt bevæpnede okkupasjonssoldater som herjer med palestinerne, tyranniserer unger og setter dem i fengsel, og vokter over bosetterne så de kan trakassere palestinerne og øve grovt hærverk i palestinske jordbruksområder. Clausen påstår endog at Oslo-avtalen oppmuntret til flere israelske bosettinger. Hvor har han det fra? Og det ulne forsøket hans på å klistre merkelappen antisemittisme – uten at ordet blir nevnt – på mennesker som er opptatt av å bekjempe rasisme i enhver sammenheng, er et direkte skammelig forsøk på nytale.»

Jeg skjønner ikke poenget med å dra «følelseskortet» hver gang du snakker om de araberne du omtaler som «palestinere»?
«tungt bevæpnede okkupasjonssoldater» Skulle de gått i shorts med sprettert? «Tungt bevæpnede». Nei de har nok bare vanlige maskingevær som alle hærer har i 2019, Kristin.

«som herjer med palestinerne, tyranniserer unger og setter dem i fengsel»

Ja, i motsetning til liberale koseland som Norge, så straffer Israel unge terrorister. Noe flere land bør begynne med, når man ser utviklingen i Europa.

«Herjer» ... Ja de stakkars «palestinerne» er jo helt uskyldige. Det finnes jo ikke tusenvis av videoer på internett der araberne trakasserer og provoserer frem reaksjoner.

Vet du hva du får hvis du prøver å gjøre det samme med medlemmer av for eksempel den Britiske Garde? Igjen så legger dere, aktivister fra Norge, «føringer» på hvordan israelske soldater skal oppføre seg – og dette kommer fra folk som ikke har tjenestegjort. Herlig.

Det dere ikke har forstått, er at det å være imot et jødisk hjemland for det jødiske folk – samtidig som dere ikke finner noen problemer med at det finnes over 40 muslimske stater – er antisemittisme. Antisemittisme omhandler ikke bare om jøder har «livets rett» eller ei.
Dere lever i en vill boble der dere tror at det blir «fred» hvis «vestbredden» blir som Gaza, etnisk renset for jøder, noe Gaza har vært siden 2005. Ble det «fred»?

Araberne valgte Hamas som har som mål å slakte ned hver eneste jøde de finner. Les charteret og se ordet «jew» og ikke «israeli».

Og at Golan tilhører Israel trenger man vel ikke være «mr. Trump» for å skjønne. Det er jo common knowledge hos alle andre enn aktivister mot Israel.

«Men dette mandatet omtaler ikke noen rent jødisk statsdannelse, og det ble uttrykkelig sagt at etablering av et nasjonalt jødisk hjem ikke skulle skje til skade for befolkningen som allerede bodde der. Så vet vi altfor godt hvilken katastrofe som gikk forut for opprettelsen av staten Israel: Fordrivelsen av 750.000 palestinere, dvs. etnisk rensing og ødeleggelse av palestinske sivilsamfunn, som stadig pågår. Det hopper Clausen over.»

Du/dere glemmer/ignorerer å ta med Transjordan i denne ligningen, noe jeg ser er en gjenganger. Israel for jødene, Jordan for muslimene og Libanon for de kristne. Det var planen. To av tre godtok.

Og det siste
du skriver der er klassisk antisemittisk løgn og propaganda – det var IKKE «750.000» som ble «fordrevet» – ranet fra deres hjem osv. Over 350.000 av disse solgte sine eiendommer for femdobbel pris til jødene. «Eiendommer» de kun hadde hatt siden slutten på 1800-tallet da de immigrerte dit fra land som Marokko, Pakistan, Algerie, Tyrkia. Legg merke til «palestinske» navn. -al-afghani, al-marak, el-baghdadi, al-yemeni etc.

Og sist, les bøker av folk som var der på 1800-tallet – en tidsperiode der aktivister sier at området var et «palestinsk land/stat/nasjon!» Merkelig at det da het Ottoman Syria under Det ottomanske riket – og ikke «State of Palestine».

Mark Twain, Napoleon, Henry Seward – for å nevne noen – de forteller ikke om en massiv populasjon av et folk som kalte seg «palestinere» og som levde isolert og uokkupert av Det ottomanske riket. Tvert imot.

Rare greier.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags