KrF Fredrikstad er imot boikott av Israel-varer, ikke et spørsmål for småpartier fra Fredrikstad

Kristelige Folkeparti i Fredrikstad ønsker en fortsatt samtale med begge sider og ikke at Fredrikstad fyrer opp om en konflikt med ensidige tiltak mot den ene part.

Kristelige Folkeparti i Fredrikstad ønsker en fortsatt samtale med begge sider og ikke at Fredrikstad fyrer opp om en konflikt med ensidige tiltak mot den ene part. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lino Lubiana: – Vi ser ikke at småpartier i Fredrikstad kan ha så stor klarhet i dette at det gir grunnlag for så sterke tiltak som boikott.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

KrF Fredrikstad har tidligere stilt seg sterkt tvilende til boikott av varer fra Israel. Den langvarige konflikten berører oss sterkt. Det gjør inntrykk å se muren i Betlehem, møte studenter i Nablus eller å besøke Hebron og se stillingskrigen mellom jødiske og palestinske hjem. Det gjør også inntrykk å se israelske skoleklasser på tur i Jerusalem, hvor læreren bærer maskinpistol for nærforsvar. Det etterlater dype inntrykk av frykt, uro og manglende livskvalitet hos begge folk.

Med en økende ytre-høyre bølge og et betydelig trykk fra politiske venstre, reiser mange jøder fra sentrale deler av Europa til Israel – jødenes eneste fristed. Vi ønsker å respektere Israels rett til frihet i et eget land.

Vi ønsker en fortsatt samtale med begge sider og ikke at Fredrikstad både fyrer opp om en konflikt med ensidige tiltak mot den ene part, eller setter seg i en konfliktsituasjon med en av partene. Vi har tradisjon for fredssamtaler. Det bør vi fortsette med. Vi har dyp respekt og forståelse for Israels sorg og uro over raketter og store folkemasser ved egen grense og vi forstår uroen palestinerne også føler for bosettingspolitikken der de avkortes reparasjon av sine hus, mens Israelerne bygger nye, og for tap av unge mennesker på begge sider. Vi mener det er beklagelig at Israel avslutter TIPHs nærvær i konfliktsoner, selv om det anføres grunner til det.

Vi observerer at SVs forslag er begrenset og avgrenser seg til varer fra de okkuperte områder, men mener at boikott av appelsiner og poteter ikke rammer Israels økonomi og gjør at palestinere på Vestbredden står i fare for å miste jobbene sine. Dette er i tillegg ikke et lokalpolitisk anliggende og vi mener diskusjonen om de okkuperte områdenes status er uavklart og ser ikke at småpartier i Fredrikstad kan ha så stor klarhet i dette at det gir grunnlag for så sterke tiltak som boikott.

KrF Fredrikstad støtter ikke SV i en boikott av varer fra Israel!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken