Gå til sidens hovedinnhold

Israel er Midtøstens eneste demokratiske stat

Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Martin Johansen, Østfold FpU svarer på innlegg fra Jan Chr. Häckert og Odd Løkkevik: – Frie valg er kjernen i et demokrati og det er synd at ingen av nabolandene til Israel har dette i dag. Arabiske homofile flykter til Tel Aviv for å kunne leve fritt der.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Fredriksstad Blad de siste ukene har det vært massiv kritikk av Israel. Jeg viser her til leserinnleggene 27. juli og 22. august. Det blir i disse innleggene fremlagt en rekke beskyldninger mot Israel som ikke har rot i virkeligheten.

Israel er Midtøstens eneste demokrati. De arrangerer valg til nasjonalforsamlingen hvert fjerde år, og befolkningen kan stemme på hvilket parti de vil. Israel har en stor arabisk minoritet, noe som har medført at den tredje største koalisjonen i nasjonalforsamlingen er en arabisk liste. Frie valg er kjernen i et demokrati og det er synd at ingen av nabolandene til Israel har dette i dag.

Tel Aviv blir ofte blir omtalt som Midtøstens homohovedstad. Mange homofile i den arabiske verden flykter hit.

Kristne, jøder og homofile blir i dag forfulgt i mange av Israel sine naboland. Disse minoritetene lever heller ikke trygt i de palestinske selvstyreområdene. Israel er et vestlig liberalt demokrati og en klar motsetning til sine naboer. Her kan alle leve sine liv på den måten de selv ønsker og mangfoldet blomstrer. Tel Aviv er i dag en høyteknologisk og mangfoldig by i Israel, og byen blir ofte blir omtalt som Midtøstens homohovedstad. Mange homofile i den arabiske verden flykter hit, da de ikke føler seg trygge i sitt eget land. Tel Aviv arrangerer også hvert år en av verdens største Pride-parader. Jeg er glad for at vi har en demokratisk stat i Midtøsten der alle har like muligheter og rettigheter.

Sist de palestinske selvstyreområdene hadde valg var i 2006, noe som er 12 år siden. Dette valget førte til at Hamas ble sittende med makten på Gazastripen og Fatah på Vestbredden. Hamas skyter nesten daglig raketter inn mot Israel, og blir betegnet som en terrororganisasjon av blant annet USA og EU. Israel er heller ikke en stat på kartet i de palestinske skolebøkene. Jeg synes det er trist at befolkningen på Gazastripen har tillat ledere som lærer sine barn at Israel ikke eksisterer. Denne hjernevaskingen av barn fører til mer hat og mindre sannsynlighet for fred.

Israel ble opprettet i 1948 etter at FN vedtok å gi jødene sin egen stat. Den nye loven Israel har vedtatt, sier at staten skal være jødenes hjemland. Loven sier også at jødene skal ha selvbestemmelsesrett i sitt eget land. Det eneste Israel har gjort, er derfor å vedta en lov om noe som har vært formålet helt fra staten ble opprettet i 1948. Når vi vet at verden har 22 arabiske og 57 muslimske stater, skulle det bare mangle at Israel skal forbli verdens eneste jødiske stat.

Fremskrittspartiet er i dag det eneste norske partiet som tør å stå opp jødenes rett til sitt eget land, Israel. Staten er det eneste demokratiet i hele regionen, og har sin fulle rett til å beskytte seg mot terror og rakettangrep fra de som ikke anerkjenner Israel sin eksistens.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.