Hvor var Fredriksstad Blad under ekstremisme-konferansen?

MINHAJ UNGDOM: Disse venninnene var blant deltagerne da Minhaj-ul-Quran arrangerte ungdomsleir mot ekstremisme og radikalisering på Quality i Sarpsborg: Iqra Yousaf, Tayyaba Yousaf, Halima Batool, Khadija Batool, Aisha Adil og Sidra Yousaf. Bilde fra sa.nos reportasje.

MINHAJ UNGDOM: Disse venninnene var blant deltagerne da Minhaj-ul-Quran arrangerte ungdomsleir mot ekstremisme og radikalisering på Quality i Sarpsborg: Iqra Yousaf, Tayyaba Yousaf, Halima Batool, Khadija Batool, Aisha Adil og Sidra Yousaf. Bilde fra sa.nos reportasje. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kevin Såheim spør hvorfor Fredriksstad Blad ikke dekket konferansen om islamsk ekstremisme i Sarpsborg sist helg.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Minhaj ul-Quran har hatt et stort arrangement i Sarpsborg sist helg, men dette har vært lite belyst av Fredriksstad Blad på nett. Kan det ha sine grunner i at det er «den andre byen» som ble valgt ut for sin konferanse eller ønsker man ikke å bedrive journalistikk på dette feltet?

Tahir ul-Qadri var selve trekkplasteret på arrangementet, og ble møtt med trampleklapp fra salen. En mann som også er den store leder av denne organisasjonen, som har avdelinger i 90 land.  Noen enkle tastetrykk ville gitt en del advarsler og informasjon fra flere kanter på denne mannens to tunger, og man kunne spørre seg selv som journalist; er dette noe å skrive om.

Er ikke dette ekstremisme, eller er det ikke «nok» ekstremisme?

Vi bor i et distrikt som nettopp har hatt fokus og en stor diskusjon/debatt om taperne fra Nordfronts søknad i plankebyen. Og ikke minst marsjen i Kristiansand i ettertid. 

Men; også hvordan byen har blitt kjent langt utenfor våre grenser på grunn av sine mange Syria-jihadister fra Lislebyveien de siste årene. Burde ikke Fredriksstad Blad da være noe mer på, når det kommer en slik «kontroversiell» person for å tale en halvtimes kjøretur unna? Tahir ul-Quadri er en mann som har vært svært delaktig i blasfemilovverket i Pakistan med dødstraff, og som ønsker sharia velkommen.

Er ikke dette ekstremisme, eller er det ikke «nok» ekstremisme?

Har dere virkelig ikke fått med dere arrangementet, eller valgte dere dette rett og slett bort som fokus? Eventuelt; hvorfor?
Journalister skal være samfunnets vaktbikkje, og da bør man forvente at de bruker den rollen der den må og skal brukes. 

Sikkert flere med meg som lurer på fraværet til Fredriksstad Blad på dette arrangementet.

  • Les redaktør René Svendsens svar i kommentarfeltet nederst på siden.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken