Hockey-pappa: Når den røde tråden blir blå...

Gyldent øyeblikk: Stjernen-Sparta (U12) i forkamp for seniorene under WinterClassic på Fredrikstad stadion. Men klubbens breddestyre får her kritikk for håndteringen av 2002-årgangen som ikke kan stille eget lag kommende sesong.

Gyldent øyeblikk: Stjernen-Sparta (U12) i forkamp for seniorene under WinterClassic på Fredrikstad stadion. Men klubbens breddestyre får her kritikk for håndteringen av 2002-årgangen som ikke kan stille eget lag kommende sesong.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en givende tid i Stjernen velger Espen Bårdsen å kjøre sønnen til Sarpsborg for å få spille hockey i sin egen årgang: – Breddestyret bommer fullstendig med sin løsning for 2002-årgangen som har for få spillere, skriver han.

DEL

Leserbrev 

Stjernens røde tråd er en fast, overordnet langtidsplan som blant annet innebærer at det bygges en langt sterkere utviklingskultur i klubben. Det står blant annet at:

«Vi skal utvikle flere gode mennesker og ishockeyspillere, og vi skal bygge det som vi tror kan bli Norges sterkeste ungdomsavdeling.»

«Klubben skal drives som en inkluderende barne- og ungdomsklubb, og tilbys elitesatsing fra og med U16-nivå.»

«Stjernen Hockey har ambisjon om å tilhøre den øverste delen av elitedivisjonen med flest mulig spillere fra byen/klubben vår.»

Her passer det å ta en pause og føle seg patriotisk og stolt over Fredrikstad og hockeylaget vårt. Norges sterkeste ungdomsavdeling!

Men virkeligheten er en annen. 2002-laget (neste års U16) blir nå borte på grunn av for få spillere. Klubbens breddestyre vil nok kunne hevde at de har jobbet med å finne en løsning for disse ti spillerne. Breddestyret tar feil. Løsningen ble til slutt at fire spillere får tilbud om å gå opp til U18, mens seks spillere får tilbud om å gå ned til 2003 (U15). En grei løsning på problemet? Nei.

Breddestyret bommer fullstendig med Stjernens målsetting med denne løsningen. 2003 er allerede så mange at en hel rekke må stå over hver kamp. Med løsningen til breddestyret blir det nå to rekker som må stå over hver kamp. Det synes for meg, i likhet med de fleste andre tenkende mennesker (vil jeg tro), at en bedre løsning ville være å la spillere fra 2003 rullere for 2002 noe som ville gitt klubben både et 2001 (U18), 2002 (U16) og 2003-lag (U15).

Dette var også forslaget til Roy Freddy Andersen i styremøtet 10. april 2017. I tillegg har foreldre på 2003 levert et skriv til styret med navngitte spillere som ønsket å spille for 2002. En annen grunn til at breddestyret bommer fullstendig, er at de lover i referatet at «alle vil få et bedre kamp- og treningstilbud i den nye løsningen.» Hvordan kamptilbudet kan bli bedre av at ungdommene får spille færre kamper kan virke rart på mange.

Løsningen til breddestyret er ikke med på å bygge Norges sterkeste ungdomsavdeling.

Klubben sier selv at den skal drives som en inkluderende barne- og ungdomsklubb, og tilbys elitesatsing fra og med U16-nivå. Å legge ned et lag som med letthet kunne bestått er ikke å drive som en inkluderende barne- og ungdomsklubb.

Stjernen Hockey har ambisjon om å tilhøre den øverste delen av elitedivisjonen med flest mulig spillere fra byen/klubben vår. Da er det spesielt etter å ha vært engasjert i Stjernen Hockey i ni år å måtte kjøre guttungen til Sarpsborg for å trene og spille hockey i sin egen årgang. Disse ni årene har vært en fin tid både for meg og sønnen min. Lagånden, garderobekulturen og vennskapet vil bli savnet.

Da har den røde tråden blitt blå...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags