Takk til kreative og lekne kvinner for magiske dager

Ett av mange høydepunkter under byjubileet: Konsert på seilskuten Mir under kulturnatt, Aksel Kolstad, flygel og Lotte Hellstrøm, fiolin.

Ett av mange høydepunkter under byjubileet: Konsert på seilskuten Mir under kulturnatt, Aksel Kolstad, flygel og Lotte Hellstrøm, fiolin. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Helge Hovland er full av beundring for Fredrikstads 450-årsjubileum, og runder av med å takke to kvinner som har trukket i trådene for å ha løftet Fredrikstad mange divisjoner i den kulturelle ligaen.

DEL

Leserbrev 

Jeg lider ikke av uimotståelig trang til å sende leserinnlegg til byens aviser. Har vel aldri skjedd før. Men etter å ha surfet meg gjennom de siste 11 dagers bølgetopper i det som utvilsomt må ha vært byens beste kulturopplevelser ever, for å låne en tidligere olympisk sjefs ord om Lillehammer-OL i -94, kan jeg ikke la være. Disse 11 dagene har vært magiske!

Når disse linjer skrives søndag kveld, er både ånd, sjel og legeme fylt med stor takknemlighet for at noen har stått på som jernet i mange måneder for at vi, borgere av Fredrikstad, ja, langt utenfor byens grenser, skulle berikes med både jordnære grasrotarrangement og mer ekstremt høyverdig og kvalitetsspekkede innslag både innen- og utendørs, til lands og til vanns, ja, til og med skogen ble tatt i bruk til spektakulært lys- og lydshow.

Når jeg har ruslet rundt i byen, har det slått meg at det er mange vakre grønne lunger her og nærheten til den buktende Glomma, er bare helt fantastisk. Jeg vil også fremhevede utallige blomsterdekorasjoner og annen pynt rundt omkring. Og her jeg ved hovedpunktet i mitt leserbrev. Her må det stå kreative, lekne og dyktige kvinner bak.

På vegne av oss alle som har fått sanseoppleve disse jubileumsdagene: Hjertens takk til Åshild og Irene! Dere har, sammen med deres medhjelpere, løftet byen opp mange divisjoner i den kulturelle ligaen. Lykke til videre i jakten på nye toppopplevelser til berikelse og velsignelse for byens og distriktets både nåværende og kommende medborgere.

Hovland sier hjertelig takk til disse damene: Irene Østbø og Åshild van Nuys fotografert da de presenterte byjubileets første store arrangement, Fredrikstad på isen.

Hovland sier hjertelig takk til disse damene: Irene Østbø og Åshild van Nuys fotografert da de presenterte byjubileets første store arrangement, Fredrikstad på isen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags