Nei til ny jernbane i Fredrikstad

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Ny jernbane gjennom Fredrikstad vil ramme en mengde mennesker og byen ville miste noe av sitt særpreg, mener Eva Johannessen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ny jernbane i Fredrikstad er sikkert ikke tvingende nødvendig. Det å skulle rive ca. 150 bolighus i sentrum høres ut som en usedvanlig dårlig vits, men er visst ment på ramme alvor. Noe slikt ville være en katastrofe, det ville ramme en mengde mennesker og byen ville miste noe av sitt særpreg. Det ville bety årevis med graving/sprengning mm. i byen med alt det medfører av ulemper.

Og er det nå så sikkert at det ville bli noe bedre?

Prisen på erstatning av alle husene og ferdigstillet bane vil bli mye mer enn først antatt. Antagelig flere titalls milliarder. Privatpersoner har etterhvert sett nødvendigheten av å ta vare på ressurser og miljø, ta vare på det man har, reparere og spare. Vi kan ikke bare rive ned og forbruke hele tiden. Politikerne ser ut til å gå motsatt vei, de bruker mer enn noen gang. Det er lett å bruke andres penger, moro er det og. De er flinke til å snakke om miljø og blir da ganske enøyde, bilene får skylden for det meste....

(Når jeg nå først er inne på norske politikeres pengeforbruk, må jeg nevne alle de håpløse kjøpene de har foretatt av til dels ubrukelige ting. Det gjelder for eksempel militære fly, skip, osv. Det gjelder trikker, datautstyr, pengegaver til diktatorer og våpenkjøp i utlandet og sponsing av tvilsomme prosjekter der. Alt til enorme summer. Norske politikere blir litt som bønder i by'n når de møter de store, verdensvante gutta der ute og kompenserer med å si ja til alt og bruke masse penger.)

Dette var en avsporing, men altså nei til ny bane!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken