Gå til sidens hovedinnhold

Ikke skjær alle over én kam i flyktningedebatten

Aros Neriman

Student ved UIO, 19 år

Følg på: Facebook

Artikkelen er over 5 år gammel

Jeg har alltid holdt meg objektiv i diskusjoner om religion, spesielt islam. Men det er en ting jeg forsvarer, og det er nestekjærlighet, skriver Aros Neriman.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til Finn Løvfold, svar på innlegget ditt.

Takk for at du tok deg tid til å lese mitt innlegg, det setter jeg stor pris på. Det jeg synes var litt morsomt med innlegget ditt er at du blindt nevner islam. Jeg lurer på en ting. Hvordan vet du at Khaled er muslim? Har jeg skrevet det i mitt innlegg?

Du må nemlig forstå en ting om denne flyktningkrisen. Det er det ikke kun er muslimer som er på flukt! Det er blant annet kristne, assyrere, yezidier som også rømmer fra krigsrammede Syria. Dette er de samme kristne menneskene som feirer jul og påske, akkurat som deg.

Jeg har på ingen måte ment at alle nordmenn hater disse flyktningene som kommer hit. Jeg kjenner mange etniske nordmenn som allerede har gitt så mye og gledet disse menneskene som kommer fra ubeskrivelige omstendigheter.

Jeg forsvarer på ingen måte islam heller. Jeg har alltid holdt meg objektiv i diskusjoner som har vært om religion, spesielt islam. Og jeg skal fortsatte å holde meg objektiv. Men det er en ting jeg forsvarer, og det er nestekjærlighet. Poenget mitt i innlegget var ikke å vise frem det jeg gjorde for Khaled. Poenget mitt var å vise at hvis man gjør en liten kjærlig handling for disse menneskene, kanskje de også kan gjøre det samme for noen andre som har det likt?

Hvis du ønsker at jeg skal sende deg tydelige hatmeldinger og rasistiske kommentarer skrevet av folk blant oss på diverse nettsteder, kan jeg godt sende deg en mail, fordi jeg er ikke interessert i henge ut folk i et innlegg. Da kan vi se at din definisjon på «sunn skepsis» ikke faller i smak hos veldig mange.

Det sies at uvitenhet er lykke for en del mennesker. I dette tilfelle gjelder det også for deg, Finn.

Kommentarer til denne saken