Engasjement som er start på en ny æra

Morten Tell Augustin

Morten Tell Augustin

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Morten Tell Augustin: Jeg har igjen fått troen på menneskeheten. Vi skal alle bidra til at integreringen lykkes.

DEL

Leserbrev 

Det er rørende å se all interessen på Facebook for tiden. Gruppen Refugees Welcome To Norway viser at ikke nordmenn er slik nettrollene prøver å fremstille oss. Vi er hjertevarme. Vi bryr oss om hva som skjer i verden. Vi ser at flyktningene som kommer hit til Norge er en ressurs og vi ønsker å ta godt imot dem.

Dette er annerledes enn hva som har kommet frem på sosiale medier tidligere. og er en form for aktivisme som kan vise seg å bære frukter politisk.

Da jeg leste artikkelen i Fredriksstad Blad om at en kvinne fra Fredrikstad hadde lagt ut et bilde av gjester som besøkte byen og mente at de ikke burde få lov til å ha bønnetid, begynte jeg å miste troen på menneskeheten. Muslimjævler, kalte hun dem. Er ikke vi varme og oppegående mennesker, spurte jeg meg selv?

Vi har ikke vært flinke nok til å ta imot flyktninger som kommer hit til Norge. Det sitter mange ressurssterke mennesker og venter på asylmottak rundt omkring i Norge. Kommunene har ikke råd til å ta imot, sier de.

Derfor er det så rørende å se engasjementet som nå har eksplodert på sosiale medier, der hjertevarme ord avløses av gode initiativ. Jeg har igjen fått troen på menneskeheten. Vi skal alle bidra til at integreringen lykkes.

Og det betyr at vi skal godta ulike livssyn og religioner. Vi skal godta at folk er forskjellige. Vi skal være nysgjerrige, ikke ukritisk kritiske. Vi skal åpne for ulike syn på hvordan vi skal leve livet. Vi skal ikke sitte å tro at vi har svaret på alt, og at det urnorske er det eneste riktige.

Vi skal være barmhjertige og åpne, og fremfor alt, vi skal ikke la enkelte politikere eller andre, få lov til å skremme oss til å være redd for personer med en annen hudfarge eller religion eller ideologi. Vi skal omfavne det ukjente og gjøre vår del for at verden skal være et godt sted å være, for alle. Vi skal utfordre hverandre, men med medmenneskelighet og gjennom samarbeid.

Heldigvis er det eksempler på at kommuner rundt omkring i Norge ser på flyktninger som en ressurs, og noen bygger nye boliger til de, for at de skal kunne ha et hjem så de kan begynne å bidra til samfunnet. Her må man være oppfinnsomme.

Med god integrering vil de bidra til at Norge bygges videre i en stadig mer globalisert verden. Vi trenger dere! Dere er en kulturell kapital som vil gjøre oss bedre rustet for fremtiden.

Nå er det viktig at dette er et gryende engasjement, og ikke bare en farsott. Vi skal vise for alle, at slik er vi. Dette er en start på en æra hvor vi skal stå frem for menneskeheten. La alle de fine ordene som blir skrevet og sagt være toneangivende for vår fremdrift som nasjon. La det være et eksempel til etterfølgelse. Stå frem som etter 22. juli. Dette er vårt rosetog.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags