Ja det hadde vel vært en ønskedrøm for Frp og Bjørnar Laabak at Borgs biskop og hans likemenn bare bedrev bønn og salmesang og ellers holdt seg godt innenfor de kirkelige (tannløse) rammer. Selv har jeg den oppfatning at hadde biskopen gått motsatt vei og argumentert for Frp sin flyktningepolitikk, hadde Laabak sitt leserbrev vært diametralt motsatt. Ja man kan vende kappen etter vinden, så å si.

Laabak har kanskje gått glipp av diverse historietimer, men det er jo håp i et hengende snøre. La oss nevne Desmond Mpilom Tutu, Martin Luther King og for den saks skyld selveste Jesus Kristus.

Den Norske folkekirke burde lyse bann over Frp, og Statsråd Sylvi Listhaug burde bøye hodet i skam.

Desmond Mpilom Tutu fikk heller ikke Nobels fredspris og presidentens frihetsmedalje for bare å drikke kirkekaffe og ellers tøfle rundt i de indre kirkelige kretser. Men det er ikke slike biskoper Laabak og Frp vil ha, slike som stikker kjepper i hjulene for Frp-politikken, og som setter menneskeverd høyere enn partiprogrammet til Frp. Ikke ble vel Jesus spikret fast til korset bare fordi han gjorde gode gjerninger heller, men han talte øvrigheta midt imot, blandet seg inn i politikken, kan man si.

Så la oss for Guds skyld, og ikke minst for menneskeheten skyld, håpe på at sterke stemmer så vel i kirkelige som i andre fora står frem og kjemper for alle mennesker på vår klode i denne meget vanskelige tid.

Jeg leser at du skryter av statsråd Listhaug som står for deg og dine forbundsfeller som rakrygget og fast, et vern for Norge og vår velstand, men egentlig så står hun med pengesekken godt støttet opp bak ryggen og tar du vekk den, så blir det veldig annerledes, tror nå jeg.

Du skal også være klar over, Laabak at mange gode nordmenn vemmes og kjenner skammen brenne over å ha en politisk ledelse som har de holdninger Frp står for, blant annet når det gjelder krigsflyktningene, og det har ikke blitt noe bedre heller med Frp-Tybring Gjedde sitt utspill nå sist om at krigsflyktninger skal rett til interneringsleirer.

Statsråd Listhaug burde heller bøye nakken i skam. Det er da også et tankekors at her i det landet vi nå bor, kastes det tonnevis med mat fra i går, nærmere bestemt like mye mat som kan brødfø fem millioner mennesker i året. (KIlde: Rapport på forskning.no, 02.11.09) Men for all del må vi passe godt på at velstand og den vanvittige overflod som Ola og Kari nordmann har, ikke blir svekket. Nei, dra bare nisselua godt ned over øynene eller se en annen vei.

Ja fortsett å samarbeide tungt økonomisk og politisk både direkte og indirekte med terror-regimer som pisker folk til døde, som henger folk på torgene sine, som hugger lemmer fra kroppen til mennesker, ja det får ikke hjelpe bare oljepolitikken og pengeflommen fortsatt renner i strie strømmer.

Men bli ikke forundret, Laabak når disse regionene eksploderer i et krigshelvete og at problemene forplanter seg som ringer i vannet helt hit opp til det høye, frie nord. Der er vi jo nå, men dette kan bli meget verre. Da hjelper det lite å late som om man står rakrygget og lene seg til pengesekken og slå seg på brystet og snakke om FN, og at vi bidrar med vanvittig mye penger.

I FN, som ellers, er det makta som rår og ikke bare menneskeverd og menneskerett, noe vi kan se når supermaktene bruker vetoretten sin i sikkerhetsrådet. Fra 1945, da FN ble stiftet og til nå, har dessverre ikke FN maktet å løse sin oppgave, nemlig å skape fred i hele verden. Saken er jo den at sultedøden og vannmangel, krig og nød og elendighet fortsatt florerer og her snakker vi over tid om millioner av menneskeliv som har gått tapt.

Du snakker om å reparere skaden, men FN har til nå etter 70 års virke ikke greid å reparere skaden, for ofte så er det den grådige mammon og maktgale mennesker som tråkker over lik som om ingenting har hendt som fortsatt får holde på, men i kjølvannet av deres handlinger ligger krig og nød.

Da blir dine tafatte ord og metaforer om reparasjon av skaden kun et spill for galleriet. Hadde det vært noe ordentlig tak i Frp, så skulle dere ha satt mye inn på å få til sikre flyktningkorridorer og redningspatruljer på det åpne hav slik at flest mulig menneskeliv ble reddet.

For meg er det også en gåte at Kristelig Folkeparti, som jeg forventet hadde verdier om menneskeverd og nestekjærlighet, han sitte ved samme bord som Frp og styre landet og flyktningepolitikken, mens bomberegnet sprenger i stykker barna i Syria.

Også denne svadaen om å hjelpe flyktningene der de er. Ta du med deg den rakryggede statsråd Sylvi Listhaug på campingtur til en av de store flyktningeleirene og bli der en god stund. Da tenker jeg at når skabben og fortvilelsen og håpløsheten har tært over tid, så kan det vel hende at man ser annerledes på hvordan vi best kan hjelpe krigsflyktningene. Den Norske folkekirke burde lyse bann over Frp, og statsråd Sylvi Listhaug burde bøye hodet i skam.

Les også

Per Bertelsen om asylsøkerbarna: – Har aldri sett noen gullstol, bare tårer