Mange nye landsmenn stemmer sosialistisk. Det ville jeg også gjort, hadde jeg fått de samme godene

Wenche Haugen mener de goder innvandrere får i Norge får mange av dem til å stemme sosialistisk.

Wenche Haugen mener de goder innvandrere får i Norge får mange av dem til å stemme sosialistisk. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Wenche Haugen: – Nå er det snart kommunevalg, og hvis du er enig i det som skjer i Fredrikstad når det gjelder integreringen, så er det bare å stemme på et sosialistisk parti.

DEL

Leserbrev

Viser til Bjørnar Laabaks innlegg i Fredriksstad Blad mandag 6. mai: «Fredrikstads utgifter til bosetting og integrering eksploderer».

Integreringen er ikke godt nok ivaretatt her i landet (byen). Etter fem år opphører støtten fra staten, og kommunene må ta over utgiftene til dette. Det er veldig mange som ikke engang snakker norsk etter fem år. De fleste av oss er vel naboer til innvandrere, og det slår oss hvorfor de ikke er i arbeid etter å ha bodd i Norge i mange år? Det må jo være noe feil i integreringen.

Hvorfor skal våre nye landsmenn få dekket alt av utgifter: bokostnader, strøm, forsikringer, barnehage, SFO, lege, tannlege, sykler o.l. og oppå dette få ca. 20.000 kroner å klare seg for når alt dette er betalt. Se på en minstepensjonist hva de får: ca. 16.000 kroner i måneden, og da må man betale strøm og alle utgifter til lege og tannlege osv. for dette beløpet. Er det rart man begynner å lure? Mennesker som har arbeidet hele livet og betalt sin skatt.

Lurer også på om man undersøker om de som kommer hit har formue i utlandet, vet om eksempler på at man mottar sosialstønad og bostøtte og andre goder her i landet mens de har store eiendommer i landet de kommer fra. Vet om en som gikk og ba om sosialhjelp på grunn av samlivsbrudd, men fikk beskjed om å selge bilen sin.

Mitt inntrykk er at de som kommer hit til landet tror at nordmenn har veldig god råd. Det er vel et integreringsprogram man må igjennom når man kommer til Norge. Kanskje på tide å se om mye av det stemmer det man lærer der. Det er faktisk mange som sliter.

Nå er det snart kommunevalg, og hvis du er enig i det som skjer i Fredrikstad når det gjelder integreringen her i byen så er det bare å stemme på et sosialistisk parti, så fortsetter det i samme tempo, med kutt i omsorgstjenestene osv. Det er mange som stemmer sosialistisk av våre nye landsmenn. Det hadde jeg også gjort hadde jeg fått alle godene de får.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags