Gå til sidens hovedinnhold

FB-redaktøren nedvurderer integreringsutvalg

Ola Hilmar Storli

Uavhengig vararepresentant til bystyret, Gressvik

Følg på: Facebook

Artikkelen er over 4 år gammel

Ola Hilmar Storli refererer fra en Facebook-debatt med FB-redaktør René Svensen der Svendsen ikke så grunn til å skrive om et vedtak i Fredrikstads Mangfold- og integreringsråd. Storli spør: Kan virkelig en avisredaktør opptre så arrogant og nedsettende.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredrikstad er heldig som har to lokalaviser – på den måten skulle vi tro at innbyggerne i Fredrikstad fikk kjennskap til nyhetene og ble fortalt hva som skjer i det politiske liv, hvilke vedtak som fattes og hvordan byen styres. Men den gang ei. Jeg har på mine facebooksider «Glad i Fredrikstad» publisert et møtereferat fra siste møtet i Mangfold- og Integreringsråd hvor utvalget fattet et vedtak som sa at om nødvendig skulle en ta fra eldre og syke for å øke pengene til integrering gjennom satsing på skole- og sosialbudsjettet.

Da jeg leste dette, ble jeg forbannet. Jeg satt som medlem i dette utvalget i forrige periode og et av de momentene vi var opptatte av, var å ikke sette grupper mot hverandre. Utvalget risikerer da å bli et utvalg for enfold og segregering og ikke mangfold og integrering.

Dette fant ikke redaktøren av Fredriksstad Blad interessant å skrive om i avisen, men han deltok mer enn gjerne i diskusjonen på Facebook hvor han skrev følgende om sin egen avis' beslutning om ikke å skrive noe om vedtaket som var foreslått av Ap-representant Jens Nicolaisen og støttet av Høyres representant i utvalget samt av samtlige innvandrerrepresentanter.

«Det kan jo tenkes at vi i avisene har en litt annen tilnærming til dette enn deg. Du bruker denne saken politisk, vi vurderer om den har nyhetsverdi. Dette er et utvalg som skal jobbe for integrering, og som peker på at skolene bør styrkes, da de er vår kanskje viktigste integreringsarena. At de mener det om nødvendig skal prioriteres foran andre viktige oppgaver, er vel ikke spesielt oppsiktsvekkende, annet enn i kontekst av at politikere sjelden er ærlige på at noen må få mindre om andre skal få mer. Dersom det mot all formodning skulle bli slik at bystyret på et eller annet tidspunkt velger en slik prioritering med en slik begrunnelse, så kan jeg love at vi skal omtale det. For da får jo dette papiret en konsekvens. I dag er det bare et papir. Eller en spiker om du vil, som du koker suppe på.»

Heldigvis så fanget Demokraten saken og som en god lokalavis publiserte de dette vedtaket slik at innbyggerne er oppmerksom på hvilke vedtak som fattes av organ oppnevnt av bystyret.

Det redaktøren av Fredriksstad Blad egentlig skriver og som er mer enn oppsiktsvekkende, er nest siste setning:  «I dag er det bare et papir».

Redaktør Svendsen nedvurderer utvalgets rolle til ikke å ha noen betydning – de produserer bare papir uten betydning – hva slags stimulering til integrering og mangfold er det?

Kan virkelig en avisredaktør opptre så arrogant og nedsettende. Hvordan oppleves dette av de innvandrerne som kanskje for første gang får en smak av demokrati – bare skriv og vedta hva dere vil – det er bare papir likevel. Jeg fatter ikke at redaktøren tør.

Kommentarer til denne saken