Skogseth Bjørneby feilsiterer i debatten om å bosette kristne

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkesleder i Buskerud KrF tilbakeviser påstand fra Anita Skogseth Bjørneby i tidligere leserbrev: – Buskerud KrF kan ikke tas til inntekt for at kristne flyktninger skal få foran andre ved bosetting i kommune.

DEL

Leserbrev 

Buskerud KrF skal ikke blande seg inn i debatten i Fredrikstad om bosetting av flyktninger. Men det er på sin plass å korrigere Anita Skogseth Bjørneby fra Frp. Hun bruker feilaktig en uttalelse fra en tidligere KrF-politiker i Buskerud til inntekt for sitt syn i leserinnlegget «Bosett flere kristne for å øke mangfoldet», som ble publisert på Fredriksstad Blads nettside den 9. januar.

Det er ikke riktig at Daniel Kadrpour er fylkesleder i Buskerud KrF. Han har tidligere vært medlem av KrF, og var første nestleder i Buskerud KrF da han møtte som fungerende fylkesleder på KrFs landsmøte i 2015. Dette er den eneste anledningen hvor han var fungerende fylkesleder.

Bjørneby skriver at Kadrpour har fremmet det samme forslaget som henne (å positivt diskriminere kristne flyktninger ved bosetting i kommunen), men det stemmer ikke. I en artikkel i avisen Dagen fra landsmøtet i 2015 tok Kadrpour til orde for å prioritere mottak av flyktninger til Norge utifra enkelte trosretninger. Dette var ikke og er ikke Buskerud KrFs synspunkt, men Kadrpours personlige mening. Han fremmet ikke forslaget, verken under landsmøteforhandlingene eller i andre møter i Buskerud KrF.

Buskerud KrF mente ikke da, og mener ikke nå, at man skal prioritere bosetting av flyktninger utifra kristen tro eller andre trosretninger.

Hege Irene Fossum

Fylkesleder i Buskerud KrF

Buskerud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags