Ønsker kontroll og god integrering

Servering på ankomstsenteret i Råde: Line HenrietteHjemdal forklarer at KrF ønsker kontroll når så mange kommer, og verdig mottak og integrering.

Servering på ankomstsenteret i Råde: Line HenrietteHjemdal forklarer at KrF ønsker kontroll når så mange kommer, og verdig mottak og integrering. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

For KrF er viktig å sette inn tiltak som gir oss kontroll over situasjonen, som setter kommuner og lokalsamfunn i stand til å håndtere utfordringene som kommer og sikrer en god integrering.

DEL

Leserbrev 

Verden er midt i den største flyktningkrisen siden andre verdenskrig. Krigen i Syria har ført millioner av mennesker ut på flukt og deler av Europa har allerede i flere år tatt i mot et høyt antall flyktninger, og nå ser vi også at Norge og Østfold også blir berørt. Mange av menneskene som kommer, har behov for beskyttelse og trenger vår hjelp, mens noen ikke har det. Dette er krevende for å håndtere, men det er aller mest krevende for alle de menneskene som nå er på flukt. Dagens situasjon setter Norge på prøve, men det er en prøve vi skal bestå også i Østfold.

For KrF er viktig å sette inn tiltak som gir oss kontroll over situasjonen, som setter kommuner og lokalsamfunn i stand til å håndtere utfordringene som kommer og sikrer en god integrering. Det er når viktig at vi så raskt som mulig kan sende ut de menneskene som ikke har behov for beskyttelse og dermed får mer ressurser til å ta godt imot dem som virkelig har behov for beskyttelse. For eksempel kan en generell effektivisering og forenkling av regelverk og praksis for behandling av asylsøknader bidra til at vi raskere kan behandle søknader og dermed raskere få returnert de som ikke har behov for beskyttelse, men dette skal ikke svekke asylsøkernes rettsikkerhet.

Omkring 75 prosent av de som nå søker asyl får opphold, og da er det beste for samfunnet og for enkeltmennesker at vi raskt kommer i gang med integrering. Hvis vi ikke intensiverer dette arbeidet vil de menneskelige og økonomiske kostandene på langsikt bli svært høye. Avtalen vi er med på sikrer at avtalepartiene i neste runde skal sikre kommunenes stilling i denne situasjonen. Vi forventer at alle partiene som har signert denne avtalen viser tilsvarende vilje til å samles om et krafttak for integrering og å sette kommunene i stand til å ta imot flyktningene på en verdig måte. Dette må ses i sammenheng og ligger som en forutsetning for at vi er med på forliket.

Vi er i en ekstraordinær situasjon og derfor trengs ekstra ordinære tiltak. Noen av punktene i forliket er ikke KrFs primærstandpunkt. Vi har likevel valg å ta ansvar sammen med et flertall på Stortinget for å sikre kontroll over situasjonen, gjennom blant annet tiltak for raskere returer og bedre kontroll på grensen på Storskog. Nå er det viktig at regjeringen viser handlekraft og setter i gang med å gjennomføre tiltakene, og at vi raskt kommer i gang med arbeidet som kan sikre en bedre integrering og situasjon for kommunene.

Dagens situasjon setter Norge på prøve, men det er en prøve vi skal bestå også i Østfold.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags