En tåkefyrstes tale om vellykket integrering

Integrering er et personlig ansvar, mener Knut Oscar Strand, og skriver at det er tull å si at Norge og Europa har feilet i å integrere muslimer. (Arkivtegning: Jørn Grynnerup)

Integrering er et personlig ansvar, mener Knut Oscar Strand, og skriver at det er tull å si at Norge og Europa har feilet i å integrere muslimer. (Arkivtegning: Jørn Grynnerup)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jeg utnevner herved Fred Carlo Andersen til dagens tåkefyrste, skriver Knut Oscar Strand etter Andersens foredrag om integrering.

DEL

Leserbrev 

Jeg var på et møte i Fredrikstad Biblioteks Aula torsdag kveld som hadde tittelen «Tror vi på flerkultur? Er det en drøm fra Disneyland, eller noe som kan komme til å rive landet vårt i filler.»
 

I utgangspunktet en interessant vinkling og relevant problemstilling slik som situasjonen har utviklet seg i Norge og i hele Europa. Jeg kunne lese i FB dagen før møtet at foredragsholder Fred Carlo Andersen er opptatt av diskusjonen om integrering og tilpasning.

Etter om lag en times foredrag der ordet kultur ble forsøkt beskrevet med referanser til forskjellige sosialantropologer, kunne Fred Carlo Andersen med lettelse fastslå at: «Ja, vi har lyktes med et flerkulturelt samfunn!»

Jeg for min del satt igjen like klok/dum som det jeg var før foredraget. Andersen snakket ingenting om hvilke utfordringer/problemer som det flerkulturelle samfunnet bringer, han belyste ingen aktuelle situasjoner, og han leverte overhodet ingen forslag til hvordan vi skal integrere og tilpasse innvandrere til landet vårt.

Andersen kunne med hell ha vært ærlig om de økende problemene som vokser frem i barnehager og skoler, og den islamiseringen som foregår der.

Han var med andre ord politisk korrekt! Med det mener jeg hvordan debatten rundt innvandrere og integrering er i dag. Andersen sa at det er en politisk oppgave for Norge å integrere innvandrere. Det er å snu problemet på hodet. Hvis jeg flytter til et annet land så kan ikke jeg sitte hjemme å vente på at landets myndigheter skal ta ansvar for å integrere meg.

Integrering er et personlig ansvar. Det snakkes hele tiden om at Norge og Europa har feilet i å integrere innvandrere, spesielt muslimer. For noe tull! Det er vel heller at muslimer ikke skal integreres med andre enn representanter fra sin egen religion. Det er jo beskrevet i koranen. Det er stort sett ingen, inklusive Fred Carlo Andersen, som tør/vil/kan sette fingeren på det store problemet som truer Norge og resten av Europa i dag.

På torsdagens foredrag var det en dame i salen som fortalte om en rekke negative opplevelser i sitt liv som omhandlet innvandrere. Hvor lite respekt hun blir møtt med og hvordan innvandringen treffer vanlige folk i gata. Hvordan innvandrere blir særbehandlet fra NAV sin side.

Andersen, som er førstelektor ved Høgskolen i Østfold, kunne med hell ha vært ærlig om de økende problemene som vokser frem i barnehager og skoler, og den islamiseringen som foregår der. Våre egne norske kulturverdier må vike for å ta hensyn til det økende presset fra islam. Med alle de milliardene som Norge bruker så kunne Andersen i sitt foredrag brukt tid på å fortelle om det positive som han mener det flerkulturelle samfunnet bringer.

Jeg utnevner herved Fred Carlo Andersen til dagens tåkefyrste. Når han konkluderer så bombastisk med vellykkethet til et flerkulturelt samfunn der han baserer seg på synsing, så vil jeg anbefale han å gjøre som Erna Solberg; kjør med Postmann Pat-bilen isteden!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags