Gå til sidens hovedinnhold

Vil du ha et Norge der vi hater mennesker på grunn av et hodeplagg?

Maria Imrik

Leder i Fredrikstad AUF og Organisatorisk nestleder i AUF i Østfold

Fredrikstad

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg vil ha et Norge hvor vi verdsetter fellesskapet og mangfoldet, skriver Maria Imrik, Fredrikstad AUF.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er redd. Redd for landet mitt. Jeg ser at vi beveger oss i en retning som skremmer meg.

Vi beveger oss mot å bli et kaldere samfunn som fremmer hat, splittelse og frykt. Hat mot det ukjente, splittelse mellom folk og frykt for framtiden.

Facebook og nyhetssider er stappfulle med bilder av Sylvi Listhaug som smiler over at stadig flere barn blir tvangsreturnert til utrygge land. Stappfullt med artikler om at Sylvi Listhaug vil stenge innvandrere inne på lukkede mottak som kan sammenlignes med fengsler.

Landet jeg er så glad i er et land med tillit, fellesskap og inkludering. Det er et land hvor vi snakker om mennesker med respekt uansett om de er norske, polske eller kurdiske.

Det er et land hvor vi styrker fellesskapet, ikke hatet.

Folk sitter inne med så mye hat. Hat mot hijab, hat mot innvandrere, hat mot homofile, hat mot folk som ikke er helt lik en selv. Det virker som om enkelte i samfunnet vårt har et hat mot alle som ikke er «ordentlig norsk». Men, hva er det å være riktig eller ordentlig norsk? At man tror på Gud? At man skriver hat-kommentarer på Facebook til en ung jente som bruker hijab? At man spytter på tiggere på gaten? 

Hvilket Norge vil vi egentlig ha? Vil du ha et Norge der vi hater mennesker kun fordi de bruker et hodeplagg? Vil du ha et Norge der vi spytter på tiggere, som ikke har gjort noe som helst mot deg – men som du må spytte på fordi de ikke er født i Norge eller fordi de er så sykt irriterende der de sitter for seg selv med en kopp i hånda? Vil du ha et Norge med en statsråd som ber folk like og dele artikler av barn som blir tvangsreturnert til land hvor de mest sannsynlig kommer til å dø? Det vil ikke jeg.

Jeg vil ha et Norge hvor vi ikke hater det ukjente. Jeg vil ha et Norge hvor vi verdsetter fellesskapet og mangfoldet. Jeg vil ha et Norge der vi ikke leker med framtiden til barn med minoritetsbakgrunn. Jeg vil ha et Norge hvor vi passer på hverandre, tar vare på hverandre og respekterer hverandre.  

Kommentarer til denne saken