Mindre Erlend Wiborg er nødvendig for Østfold

Av

Joakim Hauge svarer på Erlend Wiborgs innlegg som hadde tittelen «En streng innvandringspolitikk er nødvendig for Østfold».

DEL

Leserbrev 

Det gjelder selvfølgelig også Ulf Lerstein og resten av partiet som stolt skryter av hvor mange mennesker de kaster ut av landet nå som de har fått makt. Jeg trodde vi likte mennesker som ville komme til Norge? Eller gjør vi det kun når de har samme hudfarge som oss? Er det det som er greia, Wiborg? Les Wiborgs innlegg her.

Hva med «eldrebølgen»?

Vi lever i en tid med masse globale og nasjonale utfordringer, vi vil trenge flere arbeider i helsesektoren om ikke så altfor lenge. Skal alle disse være nordmenn? Mange mener at det ikke er fysisk mulig med den fødselsraten vi har idag. Har Frp tenkt å trylle frem helsearbeidere så lenge de får være i regjering? For de vil jo tydeligvis ikke ha helsearbeidere som ikke er fra Norge.

Nå om dagen kan staten bare bestemme seg for at du er fra et annet land enn det du selv sa, selv om du jobber og er en del av samfunnet. Du kan til og med jobbe som bioingeniør, trodde dette var folk vi trengte uansett hvor de kom fra, men Wiborg vil ikke at slike skal være i Østfold for å hjelpe eldre generasjoner som vil ende opp på gamlehjem som ikke har nok arbeidere fordi Wiborg med sitt illiberale Frp ønsker å mure hele landet inne fra omverdenen. Det er rart Senterpartiet og Frp ikke jobber oftere sammen siden de deler så sterke og nasjonalistiske holdninger. 

Kast ut først, integrer senere?

Jeg tror de fleste er enige i at vellykket integrering er grunnpilaren for at innvandring skal fungere for begge parter, land og innvandrer. Derfor er det så rart at man først skal slå ned på hvem som får lov til å komme inn før vi begynner å se på integrering. Mener virkelig Frp at vi som nasjon har gjort alt vi kan for å integrere alle innvandrerne som har kommet hit?

Er det bra integrering når du støtter en ignorant bussjåfør som nekter å gjøre jobben sin fordi han blir skremt av et klesplagg? Et klesplagg du og hele det «rettferdige» partiet ditt har vært med å drive skremselspropaganda rundt? Hadde du virkelig vært for at vi skulle hatt innvandring i det hele tatt, burde du hjulpet til å integrere de som allerede var her og ikke være en levende norsk versjon av Fox News, men det er kanskje det en «streng og rettferdig» innvandringspolitikk betyr?

Riktig side av historien

Jeg forstår ikke helt hvordan man kan bli så blind på hvordan verden henger sammen at man blir stolt av å kaste ut andre mennesker fra landet de ønsker å være i bare fordi de ikke oppfyller krav satt av folk som ikke vil ha dem der til å begynne med. Siden Frp er så glad i kristendom og dagen, er jeg hellig overbevist om at vi kan integrere dem som kommer hit samtidig som vi tar imot flere enn det xenofobiske Wiborg og resten av de råtne eplene som utgjør Frp. Jeg tror på Norge. Jeg tror på at vi kan få til det vi vil selv om det virker vanskelig. Jeg tror vi kommer til å trenge hjelp fra så mange som mulig, selv de som ikke kommer fra Norge. Historien har vist at mangfold hjelper og at de som er imot spesifikke grupper står for fall. 


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags