Gå til sidens hovedinnhold

Warsame advarer mot Listhaug: Vi må snakke sammen og ville hverandre det beste

Artikkelen er over 4 år gammel

Mohamed Warsame: – Vi må bygge tillit. Med Sylvi Listhaug som spydspiss så gjør den sittende regjering det motsatte. Derfor bør regjeringen skiftes ut. Derfor bør Jonas Gahr Støre bli statsminister.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg kom til Norge for 20 år siden. Det var en lang og slitsom flukt fra ulevelige forhold. Norge ble min og familiens havn. Her har jeg fått jobb og barna skolegang. Hele tiden har jeg ønsket å bidra til å bygge det norske samfunn videre og i dag er jeg medlem av bystyret i Fredrikstad. 

Ingen må tro at det er lett å komme til et helt nytt land, til en helt annen kultur og ikke minst et språk som er helt annerledes. Det har vært utfordringer og det har vært tårer. Du må ikke tro på historiene om at innvandrerne bare kan gå på NAV og så kjøpe seg bil og hus. Som alle andre i Norge har familien måttet spare og kjøpe seg ting etter hvert. Det er sunt og sånn skal det være. 

Nordmenn flest ser i dag mer positivt på innvandrere. En fersk undersøkelse (Aftenposten 31 08 2017) dokumenterer at oppfatningene om at innvandrerne i dag bidrar til norsk økonomi og kultur, er mer positive enn før. Villigheten til å hjelpe innvandrere har økt og færre ser på innvandring som en viktig politisk sak. 

Det varmer mitt hjerte! 

Det som imidlertid bekymrer meg, er at vi har en innvandrings- og integreringsminister i Norge som fremmer stadig flere innvandrerfiendtlige forslag. Det er nesten enda verre at hun gjør det med et språk som øker motsetningene og bygger opp under ytterliggående grupper.  

Jeg for min del tror på dialog. Vi må snakke sammen. Vi må ville hverandre det beste. Vi må bygge tillit. Med Sylvi Listhaug som spydspiss så gjør den sittende regjering det motsatte. Derfor bør regjeringen skiftes ut. Derfor bør Jonas Gahr Støre bli statsminister. 

Godt valg!

Kommentarer til denne saken